Bakan Yardımcısı Demircan Malatya’da incelemelerde bulundu

Bakan Yardımcısı Demircan Malatya’da incelemelerde bulundu

​Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Ulu Cami ve Sahabe-i Kübra Medresesi kazı alanındaki incelemeyle başladığı programına Battalgazi Evi ve UNESCO Geçici Dünya Miras Listesinde bulunan Aslantepe Höyüğü ziyareti ile devam etti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın ildeki ziyaretleri devam ediyor.

Demircan, bugün Ulu Cami ve Sahabe-i Kübra Medresesi kazı alanındaki incelemeyle başladığı programına Battalgazi Evi ve UNESCO Geçici Dünya Miras Listesinde bulunan Aslantepe Höyüğü ziyareti etti. Aslantepe Höyüğü ziyaretinde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Demircan, buranın UNESCO’nun kalıcı miras listesine alınması için gerekli çalışmalarda ellerinden gelen tüm desteğin verileceğini söyledi.

Battalgazi’deki incelemenin ardından Yazıhan’a geçen Demircan burada Dede Kargın Ocağı, Sultan Yusuf Türbesi ve Abdülselam Cami ziyaretlerinin ardından Yazıhan Belediyesi ev sahipliğinde Alevi Bektaşi Kanaat Önderleriyle bir araya geldi. Buluşma da farklı kültür öğeleriyle mozaiklenen toplumumuzun birlik ve beraberlik ile aşamayacağı engel olamayacağı vurgusu yapıldı. Vali Aydın Baruş ise “Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda beraberce kardeşçe yaşadığımızı, birbirimize hoş görü ile yaklaştığımızda önümüzdeki yüz yıllara, gelecek nesillere güzel bir vatan bırakırız” dedi.

Gezide Bakan Yardımcısı Demircan’a Vali Aydın Baruş, Yazıhan İlçe Kaymakamı Bülent Şimşek, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman ve Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.