Bakan Yılmaz: Bundan sonraki hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmak

Bakan Yılmaz: Bundan sonraki hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmak

​81 İl Milli Eğitim Müdürleriyle değerlendirme toplantısına katılmak üzere Bitlis’e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bundan sonraki hedeflerinin eğitimde kaliteyi artırmak olacağını vurguladı.

81 İl Milli Eğitim Müdürleriyle değerlendirme toplantısına katılmak üzere Bitlis’e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 103 milyon TL değerinde olan 25 tesisin açılışını yaptı. Ahlat ilçesi Selçuklu Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen 25 tesisin açılış programında konuşan Bakan Yılmaz, bundan sonra amaçlarının eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik olduğun belirtti.

Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak düşünme, anlama, sorun çözme yetkililiği gelişmiş, toplumun gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, milli kültürüyle gurur duyan, insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık;  kendisi ve çevresiyle barışık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş, özgüveni hak ve adalet sorumluluk bilinci yüksek, girişimci, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Hükümetin önceliğinin ekonomi olduğunu hatırlatan Yılmaz, ateş çemberi içerisinde olmalarına rağmen ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdüklerini, Bitlis’e son 15 yılda yaklaşık 9 milyar lira yatırım yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Hükümetimizin önceliği ekonomidir. Ateş çemberinde olmamıza rağmen yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdük. Bitlis’e son 15 yılda yaklaşık 9 milyar lira yatırım yaptık. Eğitim alanında yaptığımız yatırımlar yaklaşık 500 milyon TL’ye yaklaştı. Bitlis’te derslik sayısını bin 983’ten 4 bin 767’e çıkardık. Bu ülkede, bu ilde, bu ilçede 80 yılda yapılan eğitim yatırımında çok daha fazlasını bizim dönemimizde yaptık. Öğretmen sayımızı ise 2 bin 808’ten 5 bin 100’e ulaştırdık. Onda da hemen hemen 80 yılda yapılana denk bir öğretmen atamasını gerçekleştirdik. 2002 yılında Bitlis’te derslik başına düşen öğrenci sayısı 37 iken, bu gün 19’dur. Türkiye’de 36-37 iken, bugün 26’ya düştü. Dolayısıyla Bitlis eğitimde Türkiye’den de iyi bir yerde. Ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 24’tür. İnşallah ünümüzdeki dönemde yapacağımız yeni derslikler ve atayacağımız öğretmenlerle birlikte eğitimde kaliteyi artıracağız.”

Son olarak Bakan Yılmaz, eğitimde kaliteyi artırma adına Başbakanın üç talimatı olduğunun altını çizerek, “Biz bu göreve başlarken eğitimde kaliteyi artırmak için Başbakanımızın üç talimatı oldu. İkili eğitimi kaldıracağız. Daha kaliteli bir eğitim için gerekli olduğu için. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız. Kaliteli bir eğitim için okul öncesi eğitim olmazsa olmaz olduğu için. Tüm araştırmalar göstermiştir ki okul öncesi eğitim almayana kıyasla; bir yıl eğitim alan daha başarılı. İki yıl eğitim alan bir yıl alandan başarılı, üç yıl okul öncesi eğitim alan bir ve iki yıl alandan çok daha başarılı. Öyleyse eğitimde başarıyı artırmanın yolu okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmaktan geçiyor.” diyerek yapılan yatırımları anlattı.

Açılıştan sonra Yılmaz, Ahlat Müzesini gezdi. Buradan da Adilcevaz ilçesine geçen Bakan Yılmaz, öğretmenevinde ziyaretlerde bulunarak ilçeden ayrıldı.

Tatvan ilçesine geçen Yılmaz, burada taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Bitlis Valiliğine geçti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra AK Parti İl Teşkilatın geçerek, teşkilat üyelerine hitap etti. Son olarak esnaf ziyaretinin ardında Bakan Yılmaz, kentten ayrıldı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.