Bakan Yılmaz: Türkiye’de ikili eğitimi kaldıracağız

Bakan Yılmaz: Türkiye’de ikili eğitimi kaldıracağız

Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2019 yılının sonunda ikili eğitimi kaldıracaklarını, bunun için 70 bin derslik yapacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Kızıltepe İlçe Teşkilatının 6'ıncı Olağan Kongresine katıldı. Burada konuşan Yılmaz, "Allah nasip ederse 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimi kaldıracağız. Öğretmen sayısını da artıracağız." dedi.

Yeni bir döneme girdiklerini söyleyen Yılmaz, “Bu yeni dönemde insanlarımız arasına çukur açmak değil, açılmış olan çukurları kapatmak lazım. Bu yeni dönemde insanlarımız arasında köprü yoksa var olanı yıkmak değil, yeni köprüleri açmak lazım. Erbakan’ın güzel bir sözü var. ‘Köle olduktan sonra ha Kürdün kölesi olmuşsun ha Türk’ün kölesi olmuşsun. Köle olduktan sonra ha Arap’ın kölesi olmuşsun ha Süryani’nin kölesi olmuşsun.’ Bizim amacımız yüz akıyla menzile varmak. Yüz akıyla menzile varmak için bu insanların rızasını almak lazım. İnanıyoruz ki Hakk'ın rızası halkın rızasında gizlidir.” diye konuştu.

“2019 seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz.” diyen Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi daha demokratik bir sistemdir. Kesinlikle daha demokratik bir sistemdir, altın çizerek söylüyorum. Niçin daha demokratik bir sisteme kavuşuyoruz çok net söyleyeyim. Biz 2002’de yüzde 34 ile iktidar olduk, daha sonra yüzde 47 ile iktidar olduk ve şimdi de yüzde 49 ile iktidar olduk. Sorarım size bundan sonra herhangi bir hükümet yüzde 34 alsa Türkiye’yi yönetebilir mi, yüzde 47 alsa yönetebilir mi, yüzde 49 alsa yönetebilir mi? Yönetemez. Yönetebilmek için mutlaka ve mutlaka yüzde 50 artı 1 almak lazım. Bu kolay mı? Kolay değil. Türkiye’yi yüzde 34 ile yönetmektense yüzde 50 artı 1 ile yönetmek daha demokratik, daha millidir. Milli iradeye daha uygundur. Bu milletin terazisi şaşmaz diyoruz ya yeter ki siz bu halka hizmet edin. Bir hukukçu olarak ta söylüyorum: Adalet geçici ama mutlaka hak yerini bulur. Su akıp yatağını bulduğu gibi dolayısıyla bu millet inşallah kendine hizmet edeni diğerlerinden daha iyi yere koyacak ve 2019 yılında iktidara getirecektir. Önümüzdeki inşallah yeni dönemde hükümeti sandıkta millet kuracak. Sabah oy kullanacaksınız, akşam sandıklar açıldığında hükümeti kimin kurduğunu bileceksiniz. Parlamenter kurarsa ‘parlamenter hükümet’ ama millet kurarsa ‘millet hükümeti’ dolayısıyla daha demokratik olan daha istikrarlı şekilde yönetmeye kavuşturacak.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, “Biz geldiğimizde Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolardı. Şimdi 860 milyar dolar. Yani 3 katında fazla. Dünyada hiçbir ülke Türkiye kadar milli gelirini kısa süre içerisinde artırmadı. Bunu sizler sayesinde yaptık. İstikrar çok önemlidir. Güven ve istikrar olmazsa yurtdışındaki insan gelip Türkiye’de yatırım yapmaz. 2002 yılına kadar Türkiye’ye gelen yatırım 15 milyar dolar. Sadece bizim dönenimizde Türkiye’ye gelen yabancı yatırım 170 milyar dolar. Sadece geçen yıl 12 milyar dolar yabancı yatırım geldi. Güven istikrarı sizler sağladığınız için onlar Türkiye’ye geldi. Cenab-ı Allah’a hamdolsun. Kişi başı milli gelirde 3 bin dolarlardan 10 bin 800 doların üzerine çıkardık. Ama hedefimiz büyük. İstiyoruz ki bu ülkenin insanını 2023 yılında kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaralım.” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyanın en iyi ekonomisi sıralamasında 13’üncü sıraya gelmesinin bir eğitim başarısı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünyada 200’ün üzerinde ülke var. 25 bin dolar satın alma gücü parametresi ve kişi başına düşen milli gelir bakımından dünyada 13’ncü sıradayız. Kolay değil güzel kardeşlerim 13’üncü olmak. Bunu eğitimimizle sağladık. İşçi eğitilmiş olacak, mühendis eğitilmiş olacak, ekonomiyi yönetenler eğitilmiş olacak, doktor eğitilmiş olacak, hemşire eğitilmiş olacak bütün çalışanların eğitilmiş olacak ki bu üretimi yapabilesin. Cehaletle üretim olmaz. Türkiye’nin ihracatı 36 milyar dolardı, şimdi 153 milyar doların üzerinde. Bu Türkiye’deki eğitimin kalitesini ve niteliğini gösteriyor. 13’üncü sıra bize yetmez, dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girmemiz gerekiyor. Onun için daha kaliteli eğitimi evlatlarımıza vermemiz lazım.”

“İkili eğitimi kaldıracağız”

Türkiye’de 2019 yılının sonunda ikili öğretimi kaldıracaklarını dile getiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye genelinde 36 iken bu sayıyı 24’e düşürdük. Allah nasip ederse 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimi kaldıracağız. Öğretmen sayısını da artıracağız. 580 bin öğretmen atadık. Öğretmenlerin 2’sinden biri bizim dönemimizde atandı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da önemlidir. Biz geldiğimizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28’di, şimdi 17’ye düştü. Ayrıca bu yıl 620 okulu pilot seçtik. Her ilden var bu pilot okullarından ve yaklaşık 100 binin üzerindeki evladımıza haftada 15 saat üzerinde bir İngilizce eğitim veriyoruz. Başarılı olursa bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.” dedi.

Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından AK Parti Nusaybin İlçe Teşkilatı’nın kongresine katılmak üzere Kızıltepe’den ayrıldı. Bakan Yılmaz’ın Nusaybin’deki temaslarının ardından Şanlıurfa’ya geçmesi bekleniyor.

Kongreye katılan Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Faruk Kılıç da birer konuşma yaptılar. 

Bu arada tek liste ile gidilen seçimde oyların büyük çoğunluğunu alan mevcut başkan Faruk Kılıç, güven tazelemiş oldu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.