Bakanı Karaismailoğlu: "İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz"

Bakanı Karaismailoğlu: "İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Havalimanı Metrosu'nun Kayaşehir Olimpiyatköy İstasyonu'ndaki 2 adet tünel açma makinası kazı çalışmasını aynı anda başlatıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2TBM'nin son kesiminde kazıya başlama töreni gerçekleşti.

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre burada bir konuşma yapan ve İstanbul'da yapımı devam eden projeler bittiğinde raylı sistem ağının 251 kilometreden 342 kilometreye yükseleceğini belirten Karaismailoğlu, bu 342 kilometrenin yüzde 50'sini bakanlığın kazandırmış olacağını kaydetti.

Karaismailoğlu, "Başlayacağımız kazı çalışmalarında, toplam 12 bin 830 metre ilerleyerek, bu yılın sonunda Halkalı İstasyonu'muza ulaşmayı planlıyoruz. Marmaray Halkalı İstasyonu ile başlayan 31,5 kilometrelik bu hatta Marmaray, K.Çekmece Halkalı, Olimpiyatköy, Kayaşehir, Fenertepe, Avnavutköy-2, Arnavutköy-1 ve Havalimanı istasyonları yer alıyor. Halkalı-Havalimanı Hattımız; Halkalı İstasyonundan Marmaray Banliyo hattına, Havaalanından da Havalimanı-Kâğıthane Gayrettepe hattına bağlanacaktır. İstanbul Havalimanı ile kentin merkezi lokasyonları arasındaki ulaşımın süresini, 30 dakikanın altına indirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Havalimanı Metrosu'nun, Kayaşehir Olimpiyatköy İstasyonu'ndaki 2 adet tünel açma makinası kazı çalışmasını aynı anda başlattıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, projenin İstanbullulara ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.