Bakanlar Kaya ve Müezzioğlu trafik kazasında yaralananları ziyaret etti

Bakanlar Kaya ve Müezzioğlu trafik kazasında yaralananları ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün meydana gelen trafik kazasında yaralananları ziyaret etti.

Dün meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden kadınların cenazelerine katılmak üzere Bursa'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kazadan yaralanan Şirin Vatansever'i tedavi gördüğü Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaralıları ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"39 yaralımızdan sadece 12'sinin hastanelerde tedavisi sürüyor"

Kadınlar gününe bu yıl buruk girildiğini söyleyen Kaya, "Dün kadın işçilerimiz Ankara'daki Kadınlar Günü programına giderken İnegöl'de acı bir trafik kazası geçirdiler. 7 kadınımızı kaybettik. Bugün İstanbul'daki Kadınlar Günü faaliyetinin ardından 7 kadınımızın cenaze törenine katılmak üzere Bursa'dayız. Yaralı Şirin Vatansever'i ziyaret ettik. Başarılı bir operasyon geçirmiş. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. 39 yaralımızdan sadece 12'sinin hastanelerde tedavisi sürüyor. Diğerleri taburcu edilmişler. Çok acı bir olay yaşadık. Kadınlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne bu sene ülke olarak buruk girdik. Milletimizin başı sağ olsun. Bugün de kadınlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise kazada yaralananları İnegöl Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, "Çok ağır bir tablo. Yüce Rabbim yaralıları sevdiklerine bağışlasın. İnegöl Devlet Hastanesinde 34 yaralının tedavisi devam ediyor. 5 yaralımızın 2 tanesi Bozüyük Devlet Hastanesine, 2 tanesini İnegöl'de bulunan özel bir hastanede bir kişi ameliyat için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildiğini öğrendik. Bir hastamız da Bursa Şevket Yılmaz Hastanesine sevk edildi. Burada 7 serviste yatan hastalarımızı tek tek ziyaret ettik. Keşke diğer kaybettiklerimiz de yaralı olarak gelselerdi de onlarla uğraşıp sevdiklerinin yanına verebilseydik. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza şifalar, Türk-İş, Metal-İş sendikalarımıza, ülkemize, milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Trafik kazalarının insan hatalarından kaynaklandığının altını çizen Müezzinoğlu, "Keşke daha tedbirli olunabilse. Özü itibari ile yağışlı, karlı bir gün değil. İşin bu boyutunu emniyet ve trafik değerlendirecektir. Bize düşen acıları paylaşarak azaltmaktır." dedi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.