Balıkesir 4.6 ile 4.3 büyüklüğündeki depremlerle sallandı

Balıkesir 4.6 ile 4.3 büyüklüğündeki depremlerle sallandı

Balıkesir'de gece yarısı art arda depremler meydana geldi. Balıkesir'deki depremler İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23.14'de 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldi.

Daha sonra meydana gelen 4,3 ve 4,0 şiddetindeki depremler en çok Altıeylül ilçesinde hissedildi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremlerde bazı evlerde küçük çatlaklar oluştu.

Deprem İzmir, İstanbul, Manisa, Tekirdağ ve Bursa'da da hissedildi.

Balıkesir Valiliği konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Balıkesir'de merkez üssü Altıeylül ilçemiz olan bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım ve hasar söz konusu değildir. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor. Balıkesir'de 20'ye yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Deprem nedeniyle şu an için hastanelerimizde herhangi bir vatandaşımız mevcut değildir. Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tüp ekiplerimizle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur. Tüm hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun dileriz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.