Balıkesir'de çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheli yakalandı

Balıkesir'de çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheli yakalandı

Balıkesir Valiliği, kent merkezi ve ilçelerinde çeşitli suçlardan aranan ve gözaltına alınan 124 şüpheliden 45'inin tutuklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan 3 ayrı açıklamaya göre, 20-26 Eylül 2021 tarihinde İl Merkezinde ve Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Marmara ve Susurluk ilçelerinde çeşitli suçlardan aranan 124 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "İl Merkezinde ve Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Marmara ve Susurluk İlçelerinde 20-26 Eylül 2021, tarihleri arasında İl Merkezinde ve Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Marmara ve Susurluk ilçelerinde yapılan çalışmalarda 116 aranan şahıs yakalanmış, 39 şahıs tutuklanmıştır." denildi.

Yapılan aramalarda; 9 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait 60 adet fişek, 13 adet ruhsatsız Tüfek ve bu tüfeklere ait 163 adet kartuş, 8 adet Kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 114 fişek ele geçirildi.

Diğer açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 20-26 Eylül 2021 tarihinde yapılan 53 çalışmada il merkezi ile Bandırma, Edremit ve Ayvalık İlçelerinde 75 şahıs yakalanmış 4 şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, 1 şahıs adli kontrol şartıyla, 70 şahıs da haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakılmıştır.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 942 gram esrar maddesi, 5 kök kenevir bitkisi, bin 837 adet sentetik ecza hap, 11 adet ecstasy hap, 86 gram bonzai maddesi, 58 gram metamfetamin maddesi, bir adet ruhsatsız tüfek ve 56 adet fişek ele geçirildi.

Valiliğin bir diğer açıklamasında ise İl Emniyet Müdürlüğünce güvenlik ve asayişi sağlamak amacıyla il merkezinde, Ayvalık, Bandırma, Edremit ve İvrindi ilçelerinde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 10 şahsın yakalandığı bunlardan 2'sinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Yapılan aramalarda; bir adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait 13 adet fişek, bir adet ruhsatsız tüfek ve buna ait 4 adet kartuş ve bir adet kurusıkı tabanca ve buna ait 38 adet fişek ele geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.