Balıkesir'de cinayet bahanesiyle dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı

Balıkesir'de cinayet bahanesiyle dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı

Balıkesir'de yalnız yaşayan yaşlı kadını arayıp parmak izi için ziynet eşyalarını kontrol etmeleri gerektiğini belirten dolandırıcılar tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna gönderildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Gönen Sebepli Mahallesi'nde yalnız yaşayan A.K. isimli yaşlı kadının, kimliği belirsiz kişilerce ev telefonundan aranarak, kendisini emniyet görevlileri olarak tanıtıp Gönen ilçe merkezinde bir kadın cinayeti olduğunu, kadının üzerinden çıkan ziynet eşyalarının kendisinde bulunduğunu, bu yüzden evinde bulunan ziynet eşyalarından parmak izi alacaklarını söyleyip toplam değeri 140 bin TL olan ve 7 parçadan oluşan 267 gram külçe altın ile 15 adet tam Cumhuriyet altınını alarak dolandırıldığı bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Valilik açıklamasında, "Olayın aydınlatılması amacıyla Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve JASAT Timlerinden oluşturulan özel ekip tarafından, güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtlarında yapılan incelemelerde, İzmir ilinde ikamet eden 3 şüpheli şahsın araç kiralayarak Gönen ilçesine geldikleri ve olayı gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir." denildi. 

Açıklamanın sonunda, "Adli makamlardan alınan arama kararı ile, İzmir ilinde ikamet eden şüphelilerden S.S.K. ile Y.K. ikametgâhlarında yakalanmışlar, firar eden diğer şüpheli A.K.'nin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Yakalanan şüpheliler S.S.K ve Y.K. tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna sevk edilmişlerdir." ifadeleri yer aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.