Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 27 gözaltı

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 27 gözaltı

​Balıkesir'de uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda toplamında 27 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kent merkezi ve Ayvalık, Edremit, Erdek, Gönen ve Savaştepe ilçelerinde 9 Temmuz 2021 tarihinde yapılan çalışmalarda 18 aranan şahısın yakalandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandığı belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız Ateşli Silah ve bu silaha ait 2 fişek, bir adet kurusıkı tabanca, bir Beratta Marka 9*19mm ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait 2 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Bir diğer açıklamada ise il merkezi, Bandırma ve Edremit ilçelerinde yapılan 5 çalışmada, 6 şahısın yakalandığı bunlardan birinin ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı diğerlerinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 1,77 gram metamfetamin maddesi, 1,55 gram bonzai maddesi ve 11 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Ayvalık ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 1 şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada; bin 22 adet sentetik uyuşturucu hap (galara) ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli hakkında adli tahkikata başlandı.

Karesi ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 2 şüphelinin aracı ve üzerlerinde yapılan aramada, bin 80 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu şüpheliler hakkında da adli tahkikata başlatıldı.

Valiliğin bir diğer açıklamasında ise Altıeylül ve Bigadiç ilçelerinde kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilen 7 şüphelinin ekim yaptıkları alanlarda arama yapıldığı bildirildi.

Yapılan aramalarda; 42 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konularak şüpheliler hakkında adli tahkikata başlanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.