Ban, Mısır`daki `şiddeti` kınadı

Ban, Mısır`daki `şiddeti` kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Mısır`daki "şiddeti" kınadı.

BM Genel Sekreterlik Sözcüsü Martin Nesirky, BM Genel Sekreteri Ban`ın Mısır`da hafta sonu yaşanan şiddet olayları sebebiyle "dehşete düştüğü"nü söyledi.

Nesirky, Ban`ın daha önce yaptığı açıklamalarda barışçıl gösteri, ifade ve protesto haklarını savunduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin daha sonra BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü`nden yapılan açıklamada da Mısır`daki gösterilerde 50`den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, Ban`ın "şiddeti" kınadığı ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Genel Sekreterin gösterilerden önce barışçıl protesto, toplanma ve ifade özgürlüğüne saygı ve şiddetten sakınma konularında uyarıda bulunduğu hatırlatılarak, Ban`ın siyasi katılım ihtiyacı, cezaevindekileri de kapsayacak şekilde insan haklarına tam saygı ve Mısır`da barışçı siyasi geçişi sağlamak için hukukun üstünlüğünün temel alınmasının önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Mısır otoritelerinin açıklamalarında bu prensiplere bağlı olduklarını vurguladıkları da ifade edilerek, Genel Sekreter Ban`ın, ayrıca bugün Mısır`da askeri personele yapılan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı da şiddetli şekilde kınadığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler