Bangladeş'e sığınan Arakanlıların sayısı 500 bini aştı

Bangladeş'e sığınan Arakanlıların sayısı 500 bini aştı

​Myanmar ordusu ile Budist çetelerin bir ayı aşkın süredir devam eden saldırıları sonucu Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 500 bini aştı. Onlarca Arakanlı da göç yolunda hayatını kaybetti.

Myanmar'da ordu ile Budist çetelerin 25 Ağustos'tan bu yana başlatmış oldukları sistematik saldırılar sonucu Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 500 bini aştı. Teknelerle sınırı geçmeye çalışan onlarca Arakanlı da hayatını kaybetti.

Dünyanın "en çok eziyet gören dini azınlıklardan biri" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar katliam ve işkenceler maruz kalmaya devam ediyor.

Myanmar ordusu ile Budist çetelerin sistematik saldırıları sonucu 1970'lerden günümüze kadar 1 milyon 100 binden fazla Arakanlı Müslümanın topraklarını terk etmek zorunda kaldığı belirtilirken Arakanlılar son zamanları en büyük insani dramını yaşıyor.

2012'de yaşadıkları katliam ve işkencelerle dramları gözleri önüne serilen Arakanlı Müslümanlar, 25 Ağustos'tan bu yana aynı kaderi yaşıyor. Son bir aydır 2012'de olduğu gibi binlerce Müslüman katledildi, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verildi.

Uluslararası kamuoyu ve dünya ülkelerinin sessizliği ve bu zulüm karşısında Arakanlı Müslümanların yapabildikleri tek şey ise komşu ülke Bangladeş'e sığınmak. Resmi rakamlara göre şu ana kadar Bangladeş'in Cox's Bazar'a kentine göç eden Arakanlıların sayısı 500 bini aştı.

Ayrıca, çoğunluğu Naf Nehri'ni kullanarak Cox's Bazar'daki Kutupalong mülteci kampına gitmeye çalışan Arakanlı Müslümanlar göç yolu da adeta bir ölüm yoluna dönüşüyor.

Ordu ve Budist çetelerin saldırılarından bir an önce kaçmak isteyen Arakanlılar, tekneleri mecburiyetten tıka basa dolduruyor. Tekne yolculuğunda da Budist askerlerin silahlı saldırıları sürüyor. Şu ana kadar bindiklerin teknenin alabora olması sonucu onlarca Müslüman Naf Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.

Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanların sayısı 900 bini aştığı belirtilirken göçlerin de sürdüğü ifade ediliyor.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler