Bangladeşli alimin idamı yarına ertelendi

Bangladeşli alimin idamı yarına ertelendi

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Genel Sekreter Yardımcısı alim Abdulkadir Molla'nın bu gece gerçekleşeceği idamı yarına ertelendi.

DAKKA- Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi`nde geçtiğimiz Şubat`ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Cemaat-i İslam Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla'nın yarın idam edileceği belirtildi.

Bangladeş`te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971`deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilmişti.

Cemaat-i İslami Partisi`nin Genel Sekreteri olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi`ne başvurmuştu.

Abdülkadir Molla'nın avukatı cezanın yasadışı olduğunu belirterek, '' Sadece kararı telaffuz eden Yargıtay hapis yetkililerine ölüm emri gönderebilir. Bir tanığın ifadesi ile birinin cezalandırılması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Eğer yargı bu temel üzerinde hazırlanıyorsa tanığın bir melek olması gerek'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.