Bangladeş`te bir idam cezası daha

Bangladeş`te bir idam cezası daha

Bangladeş`te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla`ya 1971`de Pakistan`a karşı verilen savaşta bağımsızlığa karşı olduğu gerekçesiyle idam cezası verildi .

Bangladeş`te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971`deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla idama mahkum edildi.


BBC`nin haberine göre, başkent Dakka`daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, şubat ayında ömür boyu hapse mahkum edilen 65 yaşındaki Molla`nın cezasını idama çevirme kararı aldı.

Cemaat-i İslami Partisi`nin Genel Sekreteri olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi`ne başvurmuştu.

Molla, 381 silahsız sivilin öldürülmesini azmettirmek dahil 6 farklı suçlama ile yargılanmış ve suçlu bulunmuştu.

Bangladeş`in Pakistan`a karşı başlattığı ve 9 ay süren bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan askerleri, 3 milyondan fazla kişiyi öldürmüş ve 200 bin kadına tecavüz etmişti.
 
Cemaat-i islami ise iki ülkee de savaşın durdurulması için girişimlerde bulunmuş ve Pakistan`ın bağımsızlık savaşı vermesine karşı çıkmıştı. Cemaat`in bu tutumu 2010`da kurulan mahkeme ve açılan davalarla insanlık suçu olarak nitelendirilmişti.

Bangladeş hükümeti, bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi`ni kurmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler