Bangladeş'te Cemaati İslami liderleri idamla yargılanıyor!

Bangladeş'te Cemaati İslami liderleri idamla yargılanıyor!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İsrail'in gözü dönmüş vahşi bir hayvan gibi hareket ederek bölgeyi ve dünyayı bir kaosa ve ateşe sürüklediğini belirterek, kamuoyunun henüz gündemine girmemesine rağmen Bangladeş'te de Şeyh Hasin

400'den fazla yönetici hapiste
Cemaati İslami üyesi 400'den fazla yöneticiyi yıllardır hapiste tutan Bangladeş Hükümeti, geçtiğimiz günlerde yapılan protesto gösterisini de kanlı bir şekilde bastırarak binlerce insanı tutuklamış, 10 üniversiteli genç de polisin kurşunlarıyla hayatını kaybetmişti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İsrail'in ne zaman, nereye saldıracağı belli olmayan adeta vahşi bir hayvan gibi, gözü dönmüş bir şekilde hareket ederek, bölgeyi ve dünyayı bir kaosa sürüklediğini söyledi. Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek Filistin, Bangladeş ve Suriye konusundaki acil gelişmeleri masaya yatırdı.

İsrail'in son Gazze saldırısı karşısında İslam ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın duyarsızlığını sert bir şekilde eleştiren Temel Karamollaoğlu, "İslam İşbirliği Teşkilatı İİT, eski adıyla İKÖ, adeta mevta gibi. Çünkü bunca sıcak hadiseler yaşanırken hiç sesi soluğu çıkmıyor. Adeta can çekişiyor. Oysa İslam Aleminin tam da bir araya gelme zamanı. Hattı bu zaman çoktan geçti.

1973'lerde İKÖ'nün kurulması ile atılan ilk adımlar, 1997'de kurulan D-8'ler bunun için bir zemin oluşturdu. Şimdi harekete geçme zamanı. Çünkü bu böyle gitmez. Bugün Sudan, Gazze, yarın başka İslam ülkeleri" şeklinde konuştu. İsrail'in gözü dönmüşlüğüne vurgu yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu şunları söyledi: "Dünyayı sanki İsrail yönetiyor. Haber ajansları Gazze ve diğer ülkelere saldırıları gözler önüne seriyor.

Ancak özellikle Batı ülkelerinden hiç ses çıkmıyor. İsrail sınır, hukuk, insan hakları ve demokrasi tanımıyor. Çünkü İsrail'de demokrasi yok. Aklına estiği zaman komşu ülkelere saldırıyor. Birleşmiş Milletler 100'ü aşkın kınama kararı aldı. Ancak hepsini ABD veto ediyor. Türkiye'de başta AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan olmak üzere İslam ülkeleri yöneticileri artık seslerini yükseltmeliler. Sadece sözle kınamakla kalmamalılar. İsrail'e karşı bir takım somut adımlara bir an evvel atmaları gerekiyor.

Çünkü İsrail'in sadece güçten anlar. Bakınız Lübnan'a saldıramıyor. Çünkü başına neler geleceğini kestiremiyor" "İsrail'e mutlaka cevap verilmeli. Başta Mısır ve Türkiye yönetimleri bilmeli ki, İsrail'in bu saldırısı cevapsız kalırsa, İsrail, daha da şiddete yönelecektir. Biz artık laf istemiyoruz. Bütün İslam Alemi de boş laflardan bıktı. İcraata ihtiyaç var" diyen Karamollaoğlu, " İslam İşbirliği Teşkilatı da artık bu felç, uyuşuk durumdan bir an evvel kurtulmalı. Bütün olumsuz yönlerine karşı en azından dünyada İsrail'e karşı kamuoyu oluşturması açısından BM harekete geçirilmelidir. Çünkü bu böyle gitmez. Bu işin sonu uçuruma doğru gidiyor" şeklinde konuştu.

Bangladeş'te neler oluyor?
Şeyh Hasina hükümetinin Cemaati İslami'yi ortadan kaldırmaya yönelik planı olarak Bangladeş kamuoyuna duyurulan projeye göre Bangladeş Uluslararası Suç Mahkemesi önümüzdeki Aralık ayı içerisinde gizli ve özel bir oturum yaparak Cemaati İslami'nin önde gelen 4 liderini idama mahkûm edecek. Bu kararın alınmasının ardından Bangladeş'in bağımsızlığını kazandığı 26 Mart 2013 tarihinde ise bu idam kararları infaz edilecek.

Cemaat-i İslami Partisinin gelişmeleri protesto için ülke genelinde başlattığı önceki haftaki yürüyüşte polisin kurşun yağdırdığı kalabalık içerisinde ön sıralarda yer alan Bangladeş İslami Çatro Şibir Öğrenci Hareketi'ne mensup 10 üniversiteli öğrenci hayatını kaybetti. 500 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralanmış, 1000 civarında kişi ise tutuklanarak hapse atılmıştı. Hükümet ve polisin ortak operasyonuyla pek çok şehirde bulunan Cemaati İslami Partisi ile İslami Çatro Şibir Öğrenci Hareketi'nin il başkanlık binaları da basılarak kullanılmayacak hale getirilmişti.

Suriye'de meydana gelen hadiselerin, İslam ülkelerinin müdahalesiyle sona erdirilmesi gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, Suriye meselesinin de Bangladeş konusu gibi, yakın zamanda İslamabad'da toplanacak D-8 zirvesinde mutlaka gündeme alınması gerektiğini, Müslüman ülke yönetimlerinin kendilerine çeki düzen vererek bu toplantıda mutlaka İsrail'e cevap verilmesinin de konuşulması gerektiğine işaret etti.

Haksız idamlar olabilir!
Bangladeş'teki acil gelişmelerin, Gazze'deki İsrail saldırılarının gölgesinde kalmaması gerektiğine de işaret eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Bangladeş bir kanayan yaradır. Şu anda Şeyh Hasina Hükümeti Harp Mahkemeleri kuruyor. Bangladeş'e hizmet etmiş 91 yaşındaki insanları idama mahkum edip, onları darağacına götürmeye çalışıyorlar. Elbette biz bunu da göz ardı edemeyiz.

Bangladeş'teki idare dış baskılardan arınıp kendine çeki düzen vermelidir" diye konuştu. Karamollaoğlu, Bangladeş'in Müslümanların yaşadığı en büyük kalabalık İslam nüfusuna sahip bir kardeş ülke olduğuna dikkat çekti. Cemaati İslami üyesi 400'den fazla yöneticiyi yıllardır hapiste tutan Bangladeş Hükümeti, geçtiğimiz günlerde yapılan protesto gösterisini de kanlı bir şekilde bastırarak binlerce insanı tutuklamış, 10 üniversiteli genç de polisin kurşunlarıyla hayatını kaybetmişti.(Milligazete)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler