Bangladeş'te dehşet görüntüler video

Bangladeş'te dehşet görüntüler video

Hizafet-i İslam grubunun dün Dakka'da düzenlediği gösterilere müdahale eden polis onlarca kişiyi katletti. Güvenlik güçleri Hifazet-i İslam'ın Dakka'daki merkez binasına gİrdi. Hifazet-i İslam lideri ve ülkenin en saygın din adamı Allama Ahmad Şafi tutukl

Bangladeş'te olaylar durmuyor. Sabah saatlerinde  Güvenlik güçleri Hifazet-i İslam'in Dakka'daki merkez binasına gİrdi. Hifazet-i İslam lideri ve ülkenin en saygın din adamı Allama Ahmad Şafi tutuklandı.Gelişmeler üzerine İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu bu akşam saat 9.00 sularında Bangladeş'e gidecek...Öte yandan muhalefetteki BNP başkan yardımcısı Sadek Hosain Khoka  partinin genel merkezinde yapılan basın toplantısında dün ölenlerin sayısı binden fazla olduğu iddia etti. Khoka yapılan açıklamada, hükümeti bu insanlara gece yarısında karanlıkta uyurken saldırmakla suçladı. Khoka, "Hükümet cesetleri gizlemek için gece saldırdı. Yüzlerce ceset gizli yere götürüldü. Bu bir soykırımdır. Bu olayı ülkeyi iç savaşına doğru sürüklerse bundan hükümet sorumlu kalacak." diye konuştu.

Hz. Peygamber'e hakaret eden blogculari tutuklamasi gibi 13 maddelik istek için dün Dakka'yı abluka altına alındı. 11 giriş kapısından milyonlarca müslüman Dakkaya girdi. Hiç bir araca geçiş izni verilmedi

Bangladeşliler, İslam karşıtlarının cezalandırılması yasasının yeniden yürürlüğe konulması ve Hz. Muhammed'e hakaret eden blogcuların, bu yasaya göre cezalandırılması için hükümete sesini duyurmak amacıyla ülkenin başkenti Dakka'da yüzbinlerin katılımıyla bir miting düzenledi.

Şehrin tüm kapılarını tutan göstericiler, araç geçişine izin vermedi. Gösterileri Hizafet-i İslam isimli grup düzenledi.
İzin alınarak düzenlenen miting sırasında polisin dağılma çağrısı yaptığı, protestocuların dağılmayı reddetmesi üzerine çatışma çıktığı ifade edildi. Polis ile protestocular arasında meydana gelen çatışmada, en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.Timetürk'ün ulaştığı kaynaklar ise ölü sayısının elliden fazla olduğunu ifade ettiler.

Polis yetkilisi Esaddüz Zaman, eylemcileri dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullandıklarını söyledi.

Hifazet-i İslam hareketine destek veren ana muhalefet partisi Bangladeş Milliyetçi Partisi lideri Halide Ziya, 20'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hükümete "ya geçici hükümet kurma ya da görevi bırakma" çağrısı yaptı.

Hifazet-i İslam liderleri mitingde Başbakan Şeyh Hasina'ya, "Polisi derhal durdurun, yoksa Dakka kan gölüne döner" uyarısında bulundu.

Protestolar sonrası açıklama yapan hükümet partisi Avami Ligi Genel Sekreteri Seyid Eşref el-İslam da Hifazet-i İslam'ın Cemaat-i İslami'nin bir kolu olduğunu iddia ederek, "Biz Hifazet-i İslam'a miting için izin verdik ama onlar, polisle çatıştılar. Bundan sonra evlerinden çıkmaya dahi izin vermeyeceğiz. Bu akşam Dakka'yı terk etmezlerse, hükümet gerekeni yapacak" şeklinde konuştu.

Bangladeş'te İslam karşıtı blog ve internet sayfalarında İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren yazılar yayımlanmıştı. Yayınlara tepki gösteren ülkedeki İslami hareketler Hifazet-i İslam adı altında bir platform kurarak söz konusu kişilerin kaldırılan "İslam karşıtlarının yargılanması" kanununa göre yargılanması için protestolar düzenlemişti.

Geçen ayın 5'inde ilk protestolarını düzenleyen Hifazet-i İslam, İslam karşıtı blogcuların yargılanmasını, anayasadan çıkartılan "Allah'a iman ve güven" yasasının geri getirilmesini ayrıca daha önce sundukları 13 maddelik taleplerinin yerine getirilmesini istemişti.




Öte yandan hala Dakka'da Hifazet-i İslam üyeleri ile Polis ve Agami Lig üyeleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Hifazet-i İslam yaptığı çağrıda, "bize katılmak isteyip de katılamayan Müslüman erkek ve kız kardeşlerimiz bize dua edin." dedi.

Hifazet-i İslam'ın gece meydan terketmezse güvenlik güçleri gerekeni yapacaklarını açıklarken, elektriklerin kesildiği ifade edildi. Görgü kaynakları hükümet yanlılarının, Dakka sokaklarında tekkeli, cübbeli ve sakallı insanları bulunduğu yerde dövüyorlar. Timetürk'ün ulaştığı kaynakların belirttiğine göre ŞAPLA Meydanı'na gece 02.00 sularında Polis, özel tim RAB ve BGB tarafından yapılan silahlı saldırıda kaç kişinin hayatını kaybettiği net olarak belli olmazken sayının elliden fazla olduğu ifade ediliyor. Meydanda uyuyan insanlara karşı polisin zor kullanması üzerine Polis saldırısında Hifazet-i İslam Meydanı terketmek zorunda kaldı. Meydandan tüm canlı yayınlari durduruldu

BANGLADEŞ'TEKİ O DEHŞET FOTOĞRAFLARI





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum