Bangladeş'te ölü sayısı 149'a yükseldi

Bangladeş'te ölü sayısı 149'a yükseldi

Bangladeş'in başkenti Dakka yakınlarındaki Savar bölgesinde çöken 8 katlı binada yaşamını yitirenlerin sayısının 149'a yükseldiği bildirildi.

Yetkililer, tekstil sektöründe çalışan işçilerin kaldığı binanın enkazı altında kalanları bulmak için arama çalışmalarının devam ettiğini söylediler.

Bölgedeki çalışmalara katılan Tuğgeneral Muhammed Siddiqul Alam Shikder de enkazda halen birçok insanın bulunduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Bu arada, binada kalan işçilerin kısa süre önce duvarlardaki çatlaklardan şikayetçi olduğu bildirildi.


2600 İŞÇİ ÇALIŞIYORDU

İtfaiye ve kurtarma ekipleri beton kırma ve demir kesme makineleriyle saatler süren uğraş sonucu 1000 kişiyi yaralı olarak kurtarırken, 149 cesede ulaşıldı. 2600 işçinin o sırada binada olduğu sanılıyor. 10 metre yüksekliğindeki enkazdan yaralıları aşağı indirmek için, hazır giyim fabrikasından çıkarılan top kumaşlar açılıp kaydırak haline getirildi. İddialara göre çatlaklar bina yönetimi ve atölye sahiplerine bildirilmiş, ancak hiçbir tedbir alınmamıştı.


KOLONLARI KESTİRDİLER

Bir iddiaya göre bina sahibi, önceki gün oluşan çatlaklar nedeniyle “Binayı boşaltın” diye uyarılmasına rağmen mesaiyi normal saatinde başlattı. Yaralı kurtulan işçilerden birinin ifadesine göre işyeri patronu sabah çatlaklar kendisine gösterildiğinde, “Biz onlara baktırdık. Endişelenecek bir şey yok” dedi. Atölye sahiplerinin çalışma alanını genişletmek için binanın kolonlarını keserek çökmesine yol açtığı da dile getirilen iddialar arasında.

Pakistan’daki fabrika yangınlarında 314 kişi öldü

Deprem gibiydi

Facianın ardından olay yerine yardıma koşan sivillerin kurtardığı 20 yaşındaki bir konfeksiyon işçisi, “Ben üçüncü kattaydım. Bir an deprem oluyor sandım. Kendimi dışarı atmak için koşmaya başladım ama kafama bir şey çarpınca bilincimi yitirmişim” diye yaşadıklarını anlattı.

Afrika’da kanlı elmas, Asya’da kanlı kumaş

161 milyonlu Bangladeş, ucuz işgücü ve teşvikler sayesinde dünyanın en önemli tekstil üretim merkezlerinden biri. İşçilerin aylık ortalama 37 dolar kazandığı Bangladeş bugün dünyanın en büyük ikinci giyim ihracatçısı. 10 yıldır yüzde 5’in üzerinde büyüyen ülke hızlı kalkınma dönemine girdi. Ancak ülkedeki kaçak yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Son 8 yıldır işyerlerinde yaşanan yangın ve çökmelerde yaklaşık 200 kişi öldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler