Barselona Havaalanı abdest yerlerine kavuştu

Barselona Havaalanı abdest yerlerine kavuştu

Barselona'da başta artan Müslüman taksiciler olmak üzere Müslümanlar için Barselona Havaalanı'nda abdest alınacak özel yerler yaptırıldı.

BARSELONA - Katalonya'nın başkenti Barselona'da başta artan Müslüman taksiciler olmak üzere Müslümanlar için Barselona Havaalanı'nda abdest alınacak özel yerler yaptırıldı.

 

Katalonya'nın başkenti Barselona'da İslam'ı kabul eden taksi sürücülerin sayısı artıyor ve bu nedenle onların ihtiyaçlarına uyum sağlanmak içim yeni bir altyapıya ihtiyaç vardır. Şuanda Barselona'da 712 iki müslüman taksici var. Barselona Havaalanı müslümanların abdest alabileceği özel yerleri yaptırdı.

 

2011 yılında, kendi haklarının korunması için, taksiciler "Pak Taksi" dernek kurmuşlardı. Derneğin gösterdiği çabalar sayesinde Barselona Havaalanında dekore edilmiş banyolar ve abdest alınırken ayakları yıkamak için özel bir yerler yapıldı. Aynı şekilde önce Amerika'da Indianapolis, Kansas City havaalanlarında müslümanların istekleri üzerinde tuvaletler yeniden inşaedildi. Boston, Michigan ve Washington Üniversitelerinde aynı şekilde müslüman öğrencilerin abdest almaları için özel yerler ve mescitler inşa edilmişti. (Riyad Makaev - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.