Barzani Ofisi: Kur'an sayfalarının yırtılarak sokaklara atılması kabul edilemez

Barzani Ofisi: Kur'an sayfalarının yırtılarak sokaklara atılması kabul edilemez

Dün gece Erbil'de Kur'an-ı Kerim sayfalarının yırtılarak yollara saçılmasının sosyal medya platformlarında yayımlanması üzerine Barzani Ofisi'nden yapılan açıklamada, yapılanların cezası kalmayacağı belirtildi.

Eski Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan bu saygısızlığın "toplumda güvenliğin sekteye uğratılmasına yol açacak tehlikeli bir durum" vurgusu öne çıktı.

Barzani Ofisi'nden yapılan açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

Dün gece sosyal medya platformlarında yayımlanan bazı görüntülerde kutsal Kur'an'ın sayfaları yırtılarak bir sokağa atılmış. Halkın kutsal değerlerini hafife almak tehlikeli bir durum ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Söz konusu durum, toplumda güvenliğin sekteye uğratılması ve fitneye sebep olacak türden. Yapılanlar cezasız kalmayacak.

Açıklamanın devamında, "Söz konusu olay bütün sınırları ve kırmızı çizgiyi aşan bir durum. Bütün görevli taraflardan ricamız, söz konusu olayı takip etmeleri ve böylesi durumların yaşanmasına izin vermemelerini istiyoruz." denildi.

Elde edilen bilgilere, caddede bulunan parçalanmış Kur'an nüshasına ait sahifelerin kasten atılmadığı, Kur'an sahibi kişinin camiden çıkarken mushafı arabasının üzerine bıraktığı ancak aracına binerken mushafı araç üstünde unuttuğu için böyle bir durumun yaşandığı belirtildi.

Olayın hakikati yapılacak soruşturmanın ardından ortaya çıkacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.