Barzani'den PKK'ye Şengal tepkisi

Barzani'den PKK'ye Şengal tepkisi

​Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, PKK'nin Şengal'deki varlığına işaret ederek, "Partiler ve silahlı grupları arasındaki anlaşmazlık ve çekişmeler Şengal’in huzursuzluk nedeni ve gelişimi önünde engel olmamalıdır." dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Duhok’ta Şengal Katliamı kurbanlarının anıldığı törene katılarak bir konuşma yaptı.

Şengal ve Ezidi Kürdler için daha fazla çalışılması gerektiğini ve yaşadıkları diğer bölgelerin hizmete ve yapılandırmaya ihtiyacın olduğunu belirten Barzani, BM nezdinde yapılan çalışmaları da değerli bulduklarını aktardı.

PKK'nin Şengal'deki varlığına işaret eden Barzani, "Partiler ve silahlı grupları arasındaki anlaşmazlık ve çekişmeler Şengal’in huzursuzluk nedeni ve gelişimi önünde engel olmamalıdır. Artık çadırlar altında değil de başı dik huzur içerisinde evlerine geri dönmeleri gerekiyor. Şengal ve Ezidiler herkesten çok kendilerini ve yaşadıkları toprakların çıkarlarını bilmelidir. Dolayısıyla hiç bir parti ya da grubun bölgenin gelişimi, yapılandırılması ve refahını engellemesine müsaade etmemelidirler. Ezidilerin yurtlarına dönmesinin önüne geçecek girişimlere müsaade etmeyin, izin vermeyin." dedi.

Şengal’in il olması için çalıştıklarını da ifade eden Barzani, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Federal Irak Hükümeti, Şengal’in durumuna bir çözüm getirmek için işbirliği yapmaları önemli. Bölgenin geliştirilmesi için BM ve uluslararası toplumun da içinde olduğu bir fon oluşturacağız. Irak ve Kürdistan Bölgesi, oluşturulacak fona katkı sunacaklar. Irak Hükümeti de önümüzdeki yılın bütçesinde Şengal’in imarı ve gelişmesi için pay ayırmalı." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler