Başarıya doymayan imam hatipler öğrencilerini en iyi okullara gönderiyor

Başarıya doymayan imam hatipler öğrencilerini en iyi okullara gönderiyor

Batman’da üniversite sınavlarında sürekli önde olan imam hatipler, yüzlerce öğrenciyi tıp, diş hekimliği, hukuk, eczacılık, yüksek mühendislikler gibi en iyi bölümlere gönderirken halkın bu okullara yönelik teveccühü ise her geçen gün artıyor.

28 Şubat süreciyle birlikte geri plana itilen imam hatip okulları, son yıllardaki başarılarıyla tekrar yoğun ilgi görmeye başladı. Üniversite sınavlarında en başarılı okullar olarak adlarından sıkça bahsettiren imam hatipler, halkın yoğun teveccühünden ötürü talebi karşılamakta zorlanıyor.

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nezir Ceylan, yaptığı açıklamada, halkın ilgisinden ötürü imam hatip okullarının sayısının her geçen gün arttığını belirterek imam hatiplerin başarılarıyla göz doldurduğunu söyledi.

İmam hatiplerin sadece dini ilimlere yönelik eğitim verdiğiyle ilgili algının yanlış olduğunu vurgulayan Ceylan, imam hatiplerde her türlü fenni ilimlerin de verildiğini ve bu okullarda mezun olan çok sayıda öğrencinin Türkiye’deki en iyi üniversiteleri kazandığını kaydetti.

“İmam hatip okullarımız eski günlerine döndü”

Batman’daki imam hatip okullarının başarından kısaca bahseden Ceylan, “Son 10 yılda Batman’ımızda da Türkiye’de olduğu gibi imam hatip okulları başarıda büyük bir ivme kazandı. Son üç yıldan bahsedersek; sözelde Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisemiz bu sene batman birincisi, geçen sene Batman ikincisi, ondan önceki sene ise yine Batman birincisiydi. Yine proje okullarımızdan Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip okulumuz son iki yılda beşer tıp, diş hekimliği gibi bölümler kazandırdı ve diğer bölümleri saymıyorum bile.” ifadesini kullandı.

Konuşmasının devamında Ceylan, “Yine Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi son 10 yıl içerisinde Çapa Tıp’tan tutun İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine, Dicle Tıp’a kadar öğrencilerimiz kazanmış oldular. Okulumuz YKS’de büyük başarılar elde etti. Tabiri caizse imam hatip okullarımız 28 Şubat öncesinden tekrar eski günlerine döndü.” dedi.

“Teveccüh büyük bir oranda artmaktadır”

İmam hatip okullarına büyük bir teveccühün olduğuna dikkat çeken Ceylan, “Batman halkımızın da teveccühü ile birçok yerde imam hatip liselerimiz ve ortaokullarımız açıldı. Büyük bir teveccüh var. Öğrenci sayımız son yıllarda artmaktadır. Hatta bazı yerlerde vatandaşlarımızın isteklerini karşılayamamaktayız. Teveccüh büyük bir oranda artmaktadır.” diye konuştu.

“Maddi ve manevi ilimler birlikte yürütülüyor”

İmam hatip okullarında hem fenni hem de dini ilimlerin bir arada yürütüldüğüne işaret eden Ceylan, şöyle devam etti:

“Halkımızın kafasında şöyle bir algı var. İmam hatip liseleri sanki sadece dini ilimlerin görüldüğü yerlerdir. Kesinlikle bu böyle değil. İmam hatipler kurulurken maddi ve manevi ilimlerin birlikte yürütüldüğü okullar olarak kuruldu. Dolayısıyla Batman’ımızdaki imam hatiplerimizde de dini ilimler olduğu gibi maddi, kültür ilimleri de görülüyor. Ders saatlerinde diğer okullarımızdan herhangi bir fark yoktur.”

“Çocuklarımız hem hafızlıklarını yapmakta hem de normal derslerini görmektedirler”

İmam hatip okullarında program çeşitliliğinin de arttığını belirten Ceylan, “Hatta program çeşitliliği bakımından imam hatip lise ve ortaokullarımız Batman’da artmaktadır. Fatıma Zehra proje okulumuzun bünyesinde dörtten beşe geçen kızlarımıza dönük hafızlık programı uygulayan bir okulumuz mevcuttur. Yine Gazi İmam Hatip Lisemizin bünyesinde erkek hafızlık okulu mevcuttur. Çocuklarımız buralarda hem hafızlıklarını yapmaktadırlar hem de normal ortaokul derslerini görmektedirler.

Yine spor dalında Veysel Karani İmam Hatip Lisemiz son 10 yılda belki hiçbir okulumuzun kazanamayacağı neredeyse almadığı madalya kalmadı. Son bir hafta içerisinde Mersin’de yapılan güreş müsabakalarında 4 Türkiye birincisi, bir tane de Türkiye üçüncüsü elde etti. Salih Günaydın İmam Hatip Lisemizde müzik dalımız var. Fatıma Zehra okulumuzun bünyesinde çağdaş görsel sanatlar var. İmam hatiplerde çocuklarımızın yeteneklerini de değerlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Kültürel dersler de görülüyor”

“Ders saatleri bakımında da bir problem yok” diyen Ceylan, “Biz haftada 40 saat ders görüyoruz. Aramızdaki farkı o 40 saatle kapatıyoruz. Yoksa kimya, biyoloji, tarih, edebiyat, fizik, matematik dersimiz var. 9 ve 10’uncu sınıflarda zaten diğer normal liselerde kaç saat kültürel dersler görülüyorsa aynı şekilde o dersler imam hatip liselerimizde görülmektedir.” dedi.

“İmam hatip liselerine her gelen imam olmuyor”

İmam hatip okullarında öğrencilerin her türlü ilimle donatıldığının altını çizen Ceylan, şunları söyledi:

“Halkımıza şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum: İmam hatip liselerine her gelen imam olmuyor. Hem maddi hem de manevi ilimlerle çocuklarımızı donatıyoruz. Kabiliyetlerine göre de 11’inci sınıftan itibaren bir programa tabi tutuyoruz. Sayısalcı olabiliyor, yabancı dil ağırlıklı görebiliyor, sözelci, eşit ağırlıkçı olabiliyor. Üniversite sınavlarında Türkiye’de olduğu gibi Batman’ımızda da öğrencilerimiz büyük bir başarı elde etmektedirler.”

İmam hatip okullarına destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini ifade eden Ceylan, “İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği olarak biz geçen sene olduğu gibi bu sene de YKS ve YGS’ye dönük imam hatip okullarımıza destek vereceğiz. Geçen sene tüm okullara ve öğrencilere bir set olmak üzere hem YGS hem de YKS’ye dönük çeşitli kitaplar dağıttık. Yine desteğimiz devam edecektir.” dedi.


Başarıya doymayan imam hatipler öğrencilerini en iyi okullara gönderiyor

Başarıya doymayan imam hatipler öğrencilerini en iyi okullara gönderiyor

Başarıya doymayan imam hatipler öğrencilerini en iyi okullara gönderiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler