Başbakan İmran, Muson yağmuru ortasındaki "Karaçi halkını terk etmeme" yeminini yineledi

Başbakan İmran, Muson yağmuru ortasındaki "Karaçi halkını terk etmeme" yeminini yineledi

​Pakistan’daki muson yağmurlarında 15 milyon kişinin yaşadığı en büyük liman kenti Karaçi'de büyük hasar oluştu. Son 3 günde en az 30 kişinin öldüğü, birçok evin deyıkılma tehlikesi karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Pakistan Meteoroloji yetkilileri, ağustos ayındaki sağanak yağışların şehrin 89 yıllık rekorunu alt üst ettiğini, Karaçi'nin yalnızca Perşembe günü sadece 12 saat içinde 223,5 mm yağmur aldığını ve bunun şehirde tek bir günde kaydedilen en yüksek yağmur miktarı olduğunu kaydettiler.

Karaçi'ye su sağlayan ve Belucistan'ın çeşitli bölgelerinin su ihtiyacını karşılayan Hub Barajı'ndaki su seviyesinin 339 fit sınırını aşarak son 13 yıldır ilk kez maksimum kapasitesine ulaştığı ifade edildi.

Hizmetler Arası Halkla İlişkiler Birimi, Karaçi'de sel mağdurlarına yardım etmek için bir Ordu Sel Acil Kontrol Merkezi kurulduğunu Gulberg, Liaqatabad ve Yeni Karaçi ilçe merkezinde de gerekli tıbbi bakımı sağlamak için bir tıbbi kamp kurulduğunu bildirdi.

Kurtarma operasyonuna katılan Pakistan Donanması, Şah Faysal Kasabası ve Korangi Geçidi bölgesinde iki cesedin bulunduğunu ve ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

Donanma tarafından yapılan açıklamada sivil idareye yardım etmek üzere, botlar ve diğer hayat kurtarıcı ekipmanlarla donatılmış çeşitli alanlarda acil müdahale ekipleri görevlendirdiği ifade edildi.

Operasyon sırasında donanma ekiplerinin Malir ve Korangi Geçidi'nin sular altında kalan bölgelerinde mahsur kalan 55 kişiyi kurtarırken, Sammoo Goth'ta mahsur kalan 20 aileyi de güvenli bir yere tahliye ettiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.