Başbakan Konya'da toplu açılış törenlerine katıldı

Başbakan Konya'da toplu açılış törenlerine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 34 tesisin açılışını gerçekleştirmek için geldiği Konya'da yaptığı konuşmada paralel yapıya yüklendi.

KONYA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve birçok Milletvekiliyle birlikte  Konya’da 34 tesisin açılış törenlerine katıldı.

 

Miting havasında geçen açılış törenleri Kültürpark alanında yapılırken, izdihamın yaşandığı alanda baygınlık geçiren bazı vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından müdahale yapıldı. Alanı tamamen dolduran Konyalılara önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha  sonra Konya Valisi Muammer Erol,  ardından da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu birer konuşma yaptı.

 

Daha sonra Kürsüye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sesinin kısıklığından dolayı Konya’ya seçimin son mitingi için gelemediğini, seçimlerde Büyükşehirler bazında en çok Ak Partiye oy veren il olması münasebetiyle, şimdi aynı zamanda Konya’ya teşekkür ziyaretine geldiğini söyledi.

 

“Paralel devletten, yaptıkları ihanetin hesabını Şu anda sormaya başladık”

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada,”30 Mart’ta bize verdiğiniz mesajı biz çok iyi okuduk. Hiç merak etmeyin biz bu örgütten ülkelerine yaptıkları ihanetin hesabını soracağız. Şu anda soruyoruz, başladık. Belli bir dönemeç var. Bu örgütün Yargı içindeki, Emniyet içindeki, diğer çevrelerdeki devletin içindeki uzantıları belli bir direnç gösteriyor. Ama biz o direnci de kıracağız. Hiç endişe etmeyin devlet içinde devlete, paralel devlete asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

 

 “Alın bunların dershanelerinden çocuklarınızı”

“Artık milletimiz uyandı bunların okullarına dershanelerine karşı çığ gibi bir tepki olmaya başladı” diyerek konuşmasına devam eden Erdoğan, ”Alın bunların dershanelerinden çocuklarınızı. Sakın ha önümüzdeki yıl bunların okullarına çocuklarınızı katiyen göndermeyiniz. Bunların gazetelerine, televizyonlarına bunların iftira haberlerini üreten medyaya tavrınızı koyun. Milletim artık bunlara itibar etmiyor. Bu yetmez hukuk içinde, demokrasi içinde yaptıklarının hesabını verecekler. O gizli dinlemelerin, izlemelerin, montajların, dublajların, her kesime yaptıkları şantaj ve tehditlerin hesabını verecekler. Hükümete karşı giriştikleri darbenin hesabını verecekler.” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Erdoğan, 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin şu ifadelere yer verdi: ”Biliyorsunuz 30 Mart seçiminden çıktık. Şimdi de 10 Ağustos seçimine gidiyoruz. 10 Ağustos’ta Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Tabi ki partimizin bir adayı olacak. İstiyoruz ki 10 Ağustos’ta birinci turda adayımız inşallah bu ülkenin Cumhurbaşkanı olsun.”

 

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından hayırlı olsun temennisiyle 34 tesisin açılışını protokol ile beraber kurdele keserek gerçekleştirdi.   (İlyas Yavuz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler