Başbakan Yardımcısı Akdağ:ABD bir terör örgütünü seçmekle yanlış yaptı

Başbakan Yardımcısı Akdağ:ABD bir terör örgütünü seçmekle yanlış yaptı

Hatay’a gelen Başbakan Yardımcısı Akdağ, ABD’nin yanlış yaptığını belirterek, “Amerika Birleşik Devletleri kendisine ortak olarak bölgede bir terör örgütünü seçmekle yanlış yaptı.” dedi.

Kilis’teki temaslarının ardından Hatay’a geçen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulundu. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Akdağ, yaptığı açıklamada, Afrin operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası'nda kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu, oda temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Akdağ, Suriye'nin Afrin bölgesinden atılan roketler sonucu ev, iş yeri ve araçları zarar gören vatandaşların zararlarının giderileceğini açıkladı.

Türkiye’nin yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten Akdağ, “Bu önemli bir meseledir. Bugün batı dünyası kendi ülkesinde birkaç bin sığınmacı mülteci ağırlayamazken ve bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yaparken, yerine göre de insan haklarını ve mültecilerle ilgili de uluslararası hukuktan doğan hakları hiçe sayarken Türkiye Cumhuriyeti ise 3,5 milyon Suriyeliye kucak açtı.” dedi.

“Hepinize geçmiş olsun. Buraya füzeler atıldı. Ayrıca Kırıkhan'da elektrik teknisyeni bir kardeşimiz rahmete kavuştu, şehit oldu.” diyen Bakan Akdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizde orada şehit annesini, babasını, yakınlarını gördük. Karşımızda kim olursa olsun, bizden daha zengin olabilirler, kendilerini bizden daha güçlü hissedebilirler, böyle hissettikleri için FETÖ’ye 15 Temmuz'da darbe yaptırdılar. Daha doğrusu darbe yapmaya teşebbüs ettiler.”

“Amerika Birleşik Devletleri yanlış yapıyor” diyen Akdağ, “Amerika Birleşik Devletleri kendisine ortak olarak bölgede bir terör örgütünü seçmekle yanlış yaptı. Buna benzer yanlışları Amerika geçmişte de yaptı. Hangi maksatla yapıyor olursa olsun, yanlış bir şey yapıyor. Yani hemen Türkiye’nin sınırlarının güneyinde bir terör ordusu olacak, biz de o terör ordusuna müsaade edeceğiz. Türkiye cumhuriyeti müsaade eder mi? İşte Afrin operasyonu. Uluslararası hukuk buna müsaade etmektedir. Uluslararası hukuk böyle bir durumda, böyle bir terör örgütüne karşı müdahaleyi meşru kılmıştır.” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda gelen bilgilerde DEAŞ, PKK, PYD örgütünün ortak hareket ettiğine dair ipuçlarının olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, “Biz bunu uzun zamandır söylüyoruz.  Adı ne olursa olsun terör terördür. Terörist teröristtir. Terör bir insanlık suçudur.” dedi.

Bakan Akdağ, “Bizi akılcı bir biçimde de sağduyulu anlamalarını bekliyoruz. Ama daha önce de söyledik. İster anlasınlar ister anlamasınlar, teröristlerin üzerine demir yumruğumuzla gitmeye her zaman hazırız.” diye konuştu.

Programa, Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Hatay milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.  

Akdağ, daha sonra saldırıda sonucu yaralananların tedavi gördükleri hastanelere giderek yaralıları ziyaret etti.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler