Başbakan Yıldırım Gaziantep’te

Başbakan Yıldırım Gaziantep’te

Kilis Öncüpınar Konaklama Merkezi'nde bulunan Suriyeli mültecileri ve sınır birliklerini ziyaret ettikten sonra Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine geçen Başbakan Binali Yıldırım, askerlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bulunan asker dağıtım merkezini ziyaret etti. Beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Zeki Çolak ile birlikte askerlerle yemek yiyen Başbakan Yıldırım, iki askerin ailesi ile telefonla görüştü.

Başbakan Yıldırım'a, ziyaretinde Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ile Veysi Kaynak’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin  eşlik etti.

Askerlerle birlikte yemek yedikten sonra askerlere hitaben bir konuşma yapan Yıldırım, Suriye'de Türkiye'nin ve Rusya'nın gayretleriyle bir ateşkes süreci başladığını ve bu sürecin de kazasız belasız devam etmesini kalıcı bir barışa dönüşmesini temenni etti.

Türkiye’nin güneyinde tehdit oluşturan bütün terör unsurlarını bertaraf edeceklerini belirtti.

Yıldırım, “Şu gerçeği de bilmemiz lazım. İstiyorsan, sulhu sükun hazır ol harbe. Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker. Onun için her zaman hazırlıklı ve gayret içerisinde olacağız. Bu topraklar, tarih boyunca hep stratejik olmuştur. Hep anlaşmazlıkların merkezi olmuştur. İnsanlığın doğuşu da bu bölge. Onun için Türkiye burada bir bölgenin teminatı niteliğinde. Bütün etraftaki ülkeler Türkiye'ye bakıyor.”dedi.

15 Temmuz gecesi İslam coğrafyası başta olmak üzere Ortadoğu'da, Afrika'da ve Uzakdoğu'da darbe girişimi sonuçlanıncaya kadar insanların sabaha kadar uyumadıklarını belirten Yıldırım, “Sizler, bizim Fırat Kalkanı'ndaki kahramanlarımızsınız. Ülkemizin, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlamak ve komşu Suriye'deki mazlumların feryadına yetişmek, alçak terör örgütlerinin de hesabını görmek için buralardasınız.”ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin gençleri ve gençlerin geleceğini istismar etmesine izin vermeyeceklerini, büyük bir medeniyete ve millete sahip olduklarını, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözünün olmadığını anlatan Yıldırım, “Bizim tarihimizde, kültürümüzde sömürmek yok. Esaret altına almak yok. Biz hep adaletle hükmetmişiz. Bugün de aynısını yapıyoruz. Mazlumlara kucak açıyoruz. 3 milyon Suriyeli kardeşimize kapılarımızı açtık. Aşımızı ekmeğimizi paylaştık. Her şeyi paylaşırız. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunun teminatı da sizlersiniz arkadaşlar. Sizlere güveniyoruz. İnşallah daha güzel günleri hep birlikte idrak edeceğiz. Dostlukları artırmaya devam edeceğiz. Düşmanlıkları azaltacağız dedik. Rusya ile ilişkilerimizi düzelttik. İsrail ile olan sorunları bir noktaya getirdik. Şimdi de Suriye'de Türkiye'nin Rusya'nın gayretleriyle bir ateşkes süreci başladı. İnşallah bu süreç kazasız belasız devam eder ve kalıcı bir barışa dönüşür. Ayrıca burada da siyasi bir çözüm başlamış olur. Bunun için gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Yakın zamanda Irak ile bir araya geleceğiz, konuları görüşeceğiz.”

Terörün sadece Türkiye'nin meselesi olmadığını, bütün ülkelerin başının belası olduğunu da kaydeden Yıldırım, “Hiç kimsenin ‘Benim ülkem güvenlidir’ diyecek hali yok. Bir bakıyorsunuz Türkiye'de bir bakıyorsunuz Almanya'da, bir bakıyorsunuz Rusya'da, Amerika'da. Bugün Irak'ta iki patlama oldu. Bir sürü insan hayatını kaybetti. Irak halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Komutanlarınız her zaman sahada sizlerle beraber. Milletimiz, devletimiz her türlü imkanı sizler için seferber ediyor, ne lazımsa gereği yapılıyor. Sizin de bu sorumluk içinde en güzelini yapma gayretiniz olduğunu görüyorum. Buraya gelmeden huduttaki bölüğü ve evvelsi gün El Bab operasyonunda yaralanan askerleri de ziyaret ettik. Bize dedikleri 'sıkıldım başbakanım, bir an önce çıksak da arkadaşlarımızın yanına gitsek'. Sabırsızlıkla bekliyorlar. Vatan, bayrak, devlet ve millet sevgisi para, pulla ölçülecek bir sevgi değil. Bağımsızlık karakterimiz olduğu için böyle. Ömür boyunca, tarih boyunca hep hür yaşamışız. Hiçbir ülkeyi esareti altına almamış, hiçbir ülkenin de esareti altına girmemiş bir ulustan bahsediyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle olacak.”şeklinde konuştu.

Türkiye ne kadar güçlü olursa bölgede huzurun o kadar uzun ömürlü olacağını vurgulayan Yıldırım, yeni yılın ülkeye millete huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diledi.

Yıldırım, daha sonra ise askerlerin aileleriyle telefonla görüştükten sonra Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç'ı da makamında ziyaret etti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.