Başbakan Yıldırım, May ile bir araya geldi

Başbakan Yıldırım, May ile bir araya geldi

Başbakan Yıldırım, İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Downing Street'teki Başbakanlık Binası'nda bir araya geldi.

İkili görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım,  May'in bu yılın başında Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, ziyaretin başta savunma sanayisi olmak üzere yeni işbirlikleri ve yatırım fırsatlarının önünü açtığını belirtti.

Yıldırım, "İkili ilişkilerimiz ve başta terörle mücadele olmak üzere Irak ve Suriye'nin aralarında bulunduğu bölgesel meseleleri ele alacağız. Bu ziyaret ilişkileri güçlendirme adına fırsat olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişkilerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan May, "Çeşitli küresel meselelerle ortaklaşa muhatap oluyoruz, terörle birlikte mücadele ediyoruz. Ayrıca 15 milyar sterline ulaşan bir ticaret hacmimiz var. Türkiye'ye yaptığım ziyaretten bu yana ilişkilerimizde yaşanan gelişmeyi görmekten mutluyum." ifadelerini kullandı.

Yıldırım ile May'in baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Başbakanlıktan açıklama

Öte yanan, Başbakanlık Basın Müşavirliği görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Görüşmede, iki ülkenin içinden geçtikleri yeni dönemde işbirliğini daha da ileriye taşıma konusundaki ortak irade ve kararlılık bir kez daha vurgulanmış, özellikle ekonomi, ticaret ve savunma sanayi alanlarında ortaklıkların derinleştirilerek daha ileriye taşınması arzusu dile getirilmiştir. Görüşmede, iki dost ve müttefik ülke Türkiye ve Birleşik Krallık’ın ikili ve bölgesel konularda sahip oldukları görüş birliğinden duyulan memnuniyet dile getirilmiş, terörle mücadeleden Kıbrıs’a bir çok alan ve konuda ikili temas ve işbirliğine artarak devam edilmesi üzerinde mutabık kalınmıştır." denildi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.