Başbakan'dan "Genel af" sorusuna cevap

Başbakan'dan "Genel af" sorusuna cevap

Başbakan, Türkmenistan'dan yurda dönerken uçakta önemli açıklamalarda bulundu.

Türkmenistan'a günübirlik gezisinin dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Tayyip Erdoğan, çarpıcı mesajlar verdi.

Ergenekon kararından sonra genel af iddialarını değerlendiren Başbakan, "Gündemimizde yok. Asla bir genel af söz konusu değildir. Af konusunda benim farklı bir düşüncem vardır. Kişilere karşı işlenen suçlarda kişiler af yetkisine sahiptir. Devlete karşı işlenen suçlarda devletin yetkisi vardır. Adam öldürme vesaire konularda devletin yetkisi olmaz. Gündemimizde af yok." diye konuştu.

PKK mensupları ülkeyi terk etti mi?

Çözüm süreci ile ilgili soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, PKK örgütünün Türkiye'yi terk etme konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi.

Başbakan, "Çok çok basit anlamda. O da çocuk, yaşlı, kadın gibi yüzde 20 gibi bir durum. Bunun dışında çıkma diye bir şey söz konusu değil. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Tabii çözüm sürecinde akil insanların bize verdiği raporlardan hareketle atılması gereken adımları atıyoruz. Zaten silahı bırakmış değiller. Bunlar kendi durumlarını ortaya koyuyorlar. Saldırırım diyene karşı bu ülkenin güvenlik güçleri de herhalde 'hoş geldin' demeyecek. Gereğini yapacaktır." dedi.

"Tedbir alındı"

Sonbaharda yeni olaylar çıkacağı yönündeki iddialar da Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi..

Başbakan, "Silivri'de de öyle diyorlardı. Ne yaptılar Silivri'de? Ayın 5'i için farklı mesajlar veriyorlardı. Ne oldu? Bunlar kendileri çalıp kendileri oynarlar. Onlar ne derlerse desinler biz tedbirleri aldık, alırız. Huzursuzluk çıkaranlar bedelini hukuk içinde ağır öderler. Hukuk içinde kalmak şartıyla her türlü eyleme şapka çıkartırım. Hukuk içinde kalmayana da gereğini hukuk içinde yaparız." diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.