BAŞGAD’dan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarına suç duyurusu

BAŞGAD’dan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarına suç duyurusu

Batman Şehit ve Gazi Aileleri Derneği (BAŞGAD) Başkanı Şeyhmus ÖZCAN, köşe yazısında Batmanlılara hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

BAŞGAD Başkanı Şeyhmus Özcan tarafından Batman Cumhuriyet Başsavcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde Işıl Özgentürk'ün "Porno çukurunda debeleniyoruz" başlıklı köşe yazısında Batmanlılara hakaret edildiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Özcan, Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk'ün 30 Ağustos'ta kaleme aldığı yazının Batmanlılara yönelik iftira ve hakaret içerdiğini belirtti. Özcan, sözde yazar, gazetenin editörü ve soruşturma neticesinde tespit edilecek kişiler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Özcan, STK veya kurumların istatistiğine dayanmadan bir şehrin tamamını karalamanın gazetecilik olmadığını ifade ederek, “Gazetecilik ince elenip sık dokumayı gerektirir. Bir STK veya kurumun raporuna veya adli bir istatistiğe dayanmadan bir şehrin tamamını zan altında bırakacak ya da karalayacak bir yazı yazmak gazetecilik değildir. Suç duyurusunda bulunduk.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler