Basın mensupları engelli çocukları sevindirdi

Basın mensupları engelli çocukları sevindirdi

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde basın mensupları engelli öğrencilere fotoğraf çekmeği öğreterek sevindirdi.

Silopi ilçesinde gazetecilik görevinin ifa eden basın mensupları, bedensel engelli öğrencilerin hayalinin gerçekleştirerek, engellilere fotoğraf makinası ve kamera kullanımını öğretti. İlk kez fotoğraf çeken çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı.

İlçede özel bir rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören bedensel engelli öğrencilerin kamera ve fotoğrafçılık merakı üzerine kurumu ziyaret eden basın mensupları, öğrencilerin bu hayalini gerçekleştirdi. Keyifli anlar yaşayan bedensel engelli çocuklar gazetecilere ait kamera ve fotoğraf makineleriyle çekimler yaptı. Fotoğraf makinesini kullanmayı öğrenen öğrencilerde bir birlerinin fotoğraflarını çekerek anı kaydetti. Büyük sevinç yaşayan öğrenciler hayallerini gerçekleştiren gazetecilere teşekkür ederek duygularını dile getirdi.

Yürüme engelli Sevgi Tay, “Gerçekten çok mutluyuz. Fotoğraf çekmeyi öğreniyoruz. Hayatımda ilk defa fotoğraf makinesini elime aldım. Arkadaşlarımla birlikte fotoğraf çekmek harika bir duygu” dedi.

Engelli Emine Ergin de “Fotoğraf çekmek çok güzel. Gazetecilere teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz” şeklinde konuştu.

Kurum Müdürü Ziya Tosun ise şunları söyledi: “Farkındalık yaratmak adına kamera ve fotoğraf çekimini, kamera kullanımını öğrendiler. Eminim ki, bugün engelli kardeşlerimizi çok sevindirmişsinizdir. Onları sevindirmek adına böylesi etkinliklerin devamını diliyorum. Sizin katkılarınız ile bunları yapmaya çalışacağız. Engelli kardeşlerimize düzenlediğimiz etkinliğe katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.