Başkasının yarasını sarmak için mücadele eden depremzedeler

Başkasının yarasını sarmak için mücadele eden depremzedeler

HÜDA PARA Hatay İl Teşkilatı, Kahramanmaraş merkezli depremde birçok arkadaşlarını ve yakınlarını kaybetmelerine rağmen, kendi dertlerini unutarak depremzedelerin yaralarını sarmak için canhıraş çalışıyorlar.

Depremde birçok yakınını, arkadaşlarını kaybeden HÜDA PAR Hatay İl Teşkilatı, depremin ilk gününden itibaren kentte depremzedelerin yaralarını sarmak için sahada canla başla çalışıyorlar.

HÜDA PAR Hatay İl Sekreteri Ömer Mılık, bir depremzede olarak kendi acılarını, kaybettikleri yakınlarını unutarak, ilk günden beri sahada olduklarını söyledi.

4 kardeş STK ile koordineli olarak kentte depremzedelere günde üç öğün sıcak yemek dağıttıklarını belirten Mılık, “HÜDA PAR olarak STK'larla organize olup, depremzedelere hem sıcak yemek hem muhtelif ihtiyaç malzemesinin yanında psikolojik destek vererek yardımcı olmaya çalıştık. Depremin ilk gününden itibaren insanlarımızı yalnız bırakmadık ve bundan sonrada bırakmayacağız.” dedi.

Kendileri de depremzede olduğunu dile getiren Mılık, “Bizim de yakınlarımız vefat etiler. Arkadaşlarımız Hataylı ve aynı zamanda depremzededir. Arkadaşlarımızın yakınlarından da vefat edip, enkaz altından çıkartılan insanlar var. Evleri yıkılan arkadaşlarımız var. Fakat bizim için öncelik burada daha fazla acısı olan insanlarımızın yarasını sarmak bizim asli görevimizdir. Genel Başkanımız, genel başkan yardımcılarımız ve HÜDA PAR Hatay Teşkilatı olarak da her zaman sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

10.png

Öncelikli duyulan ihtiyaçlar için çağrıda buluna Mılık, “Hayırseverlere çağrımız var. Destek hattımıza ulaşan insanlar var. Öncelikle çok fazla çadır ihtiyaçlarımız var. Belki kimse böyle büyük bir yıkımı tahmin edemezdi. Şu anda bizi arayan Kırıkhan, Antakya ve Reyhanlı köy bölgelerindeki insanların maalesef bir kısmı yollardan dolayı çıkamıyorlar. Bir kısmı da hayvanlarını bırakıp çıkamıyorlar. Evleri yıkılmış olan var. Bizden sürekli çadır istiyorlar. Biz bunu yetkililere bildiriyoruz ve ilgileniyoruz. Gelen her talebi alıyoruz ve ilgileniyoruz. İnsanlarımızın kuru gıda ihtiyacı var. İnsanlarımızın taleplerini Umut Kervanı ve diğer derneklerdeki arkadaşlarımıza yönlendiriyoruz. Arkadaşlarımız da o talebe binaen adreslerine ihtiyaçlarını ulaştırıyorlar.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler