Başörtü düşmanlığı ve darbe çağrılarına suç duyurusunda bulundu

Başörtü düşmanlığı ve darbe çağrılarına suç duyurusunda bulundu

​AK Parti Şırnak İl Başkanlığı, Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı’ya darbe çağrıları, CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar’a da tesettürlü kadınlar için sarf ettiği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Basın açıklamasını, AK Parti İl Başkanlığı adına İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan okudu.

Atan, faşizmin en ilkel, en karanlık, en nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin değerlerine, tarihine, kültürüne saldıran köhne zihniyetin mensuplarıyla mücadele etmenin herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

Vesayet ve darbe dönemlerinin özlemiyle yanıp tutuşanların hiç bitmediğini belirten Atan, "28 Şubat’tan 15 Temmuz’a kadar uzanan nice acı hatıraları hala hafızasında canlı olan milletin, faşist zihniyete karşı gösterdiği ilkeli ve güçlü duruş sayesinde, ülkenin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımının partimiz vasıtasıyla gerçekleştirilebilmesini sağlamıştır.” dedi.

“CHP faşist yüzünü bir kez daha sergiledi”

Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyetin, ülke için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikeli olduğunu ifade eden Atan, “Bu örneklerden biri, CHP’nin resmi yayın organı olan bir televizyon kanalında başörtülü bir hâkimin tarafsız olamayacağını ve adil yargılama yapamayacağını söyleyen, eski milletvekili ve bakan Fikri Sağlar’ın ortaya koyduğu tavırdır. Türkiye’nin artık geride bırakmış olması gereken, büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği bir meseleyi yeniden gündeme getiren bu kişi, CHP’nin demokrat yaldızı altındaki faşist yüzünü bir kez daha sergilemiştir. Gazeteci kimliğiyle yaptığı bir sosyal medya paylaşımında ise Can Ataklı, Cumhurbaşkanımızın seçimle gitmeyeceğini, ordunun darbe kabiliyetinin kalmadığını, artık tek ümidin ülkenin halkta öfkeye yol açacak büyük bir felakete uğraması olduğunu söyleyebilecek kadar derin bir sefalete düşmüştür. Aynı şekilde, Genelkurmay eski Başkanlarından İlker Başbuğ’un, 27 Mayıs darbesinin, şayet rahmetli Menderes erken seçim kararını ilan etseydi olmayabileceği, böyle bir durumda da iktidarın zaten CHP’ye geçeceği yönündeki açıklamaları, zihinlerin gerisindeki darbe sevdasını açık etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Milletin, bu karanlık zihniyete de hak ettiği dersi hukuk sınırları içinde vereceğinden şüphe duymadıklarını söyleyen Atan, Bu tür söylemlerin ve yaklaşımların, kesinlikle iyi niyetli olmadığı, arkasında farklı ajandaların ve gayelerin bulunduğu tartışmaya mahal vermeyecek şekilde açıktır." şeklinde konuştu. 


Başörtü düşmanlığı ve darbe çağrılarına suç duyurusunda bulundu

Başörtü düşmanlığı ve darbe çağrılarına suç duyurusunda bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.