Başörtü Saldırısına Bu Sefer Sessiz Kalınmadı

Başörtü Saldırısına Bu Sefer Sessiz Kalınmadı

İskoçya'da geçen eylül ayında başörtülü bir kadına saldıran rasist (ırkçı) bir kadın ve suç ortağına 2 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

İSKOÇYA - Başörtüsünün serbest olduğu İskoçya'da geçen eylül ayında başörtülü bir kadına rasist (ırkçı) bir kadın ve suç ortağı olan 16 yaşındaki yeğeni tarafından saldırıda bulunuldu. Bu saldırıdan sonra verilen 2 yıl 5 ay hapis cezası olumlu karşılandı.

 

Bir parkta oturmakta olan Umami adlı başörtülü bayana öncelikle sözlü saldırıda bulunan saldırgan bayan, daha sonra da fiziki saldırılarda bulundu. Başörtülü kadını yere atan saldırgan daha sonra da başörtülü kadına darbeler vurup, telefonunu alarak olay yerinden uzaklaştı. Olaya şahit olan park bekçisi saldırıyı kamerayla kaydedip polisi olay yerine çağırdı. Bundan önce de aynı saldırganın hamile olan bir başörtülü kadına saldırıda bulunmuştu.
Suçunu kabul eden saldırgan, mahkeme tarafından şiddetli bir şekilde kınandı ve bu saldırının rasistlik (ırkçı) olduğu belirtildi.

 

Diğer taraftan bir kaç yıl önce Fransa'da bir başörtülü bayana da şiddetli bir şekilde sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmuştu. Ama Fransa mahkemesi tarafından saldırgana sadece bir ay ve 200 Euro'luk gülünç bir ceza verilmişti.




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.