Başörtü Yasağı Açık Bir İnsanlık Ayıbıdır Video

Başörtü Yasağı Açık Bir İnsanlık Ayıbıdır Video

Okullarda ve kamusal alandaki başörtü yasağına tepki gösteren Manisa MANA DER, insanlık ayıbı olan bu yasağa derhal son verilmesini istedi.

MANİSA - Manisa'da faaliyet yürüten Manisa Araştırmalar Derneği (MANA-DER), yaptığı açıklamayla okullarda ve kamusal alanda sürdürülen başörtü yasağını kınadı. Dernek binasında yapılan açıklamayı Zeynep Günhan okudu.
 

"Biz içinde doğup büyüdüğümüz toplumdan farklı bir hayat yaşamıyoruz burada kimliğimizi kazandık, bu ülkenin inançları ile büyüdük ve bu ülkenin okullarında okuduk" diyen Günhan, bu ülkede iktidar sahiplerinin başörtülü kadınları kabullenişinin her zaman özürlü olduğunu belirtti.
 

"Yaşama Arzumuzu ve Enerjimizi Yok Eden Bu Yasağa Son Verilsin" Din ve vicdan özgürlüğü kapsamında görülen ve pazarlık edilemez insan hakkı olan başörtüsünün bu güne kadar hukuksuzca yasaklandığını ifade eden Günhan, "Başlarını örten kadınlara yıllardır reva görülen uygulamalar bir ötekileştirmedir, ötekileştirmeye artık son vermeliyiz. Kadınların imani, insani değerleri evrensel hukuktan kaynaklanan hakları görmezden gelinerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Sahip olduğumuz değer birikim ve eğitimi görmezden gelerek yaşama arzumuzu ve enerjimizi yok eden bu uygulamaların son bulmasını istiyoruz" dedi.
 

"Başörtüsü Toplum Mühendisleri Eliyle Sorun Haline Getirildi"
Günhan, toplumsal hayatın hiç bir aşamasında sorun olarak görülmeyen başörtüsünün toplum mühendisleri eliyle sorun haline getirildiğini belirterek, "Devlet dediğimiz yönetim aracına ve çalışma hayatına hükmeden oligarşik azınlığın zorbalığına derhal son verilmelidir. Biliyoruz ki devlet dönüşmeden çalışma hayatının diğer alanlarında bu tutum değişmeyecek sosyal eşitsizlik sorunu ortadan kalkmayacaktır " dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.