Başörtülü bayanları araba ile ezmek istediler

Başörtülü bayanları araba ile ezmek istediler

Belçika’nın başkenti Brüksel’de başörtülü iki bayan, yolun karşı tarafına geçmek isterken, üzerlerine aracını süren ırkçı bir kadın sürücü tarafından 300 metre sürüklendi. Olaydan yaralı kurtulan Fas asıllı bayanlar, başlarından geçenleri İLKHA muhabirine

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, bir caddeden karşıya geçmek isteyen  Fas asıllı başörtülü 33 yaşındaki Fatima Ziati adındaki bayan ve kız kardeşi Salma,  sürücüsü bayan olan bir araç tarafından 300 metre sürüklendi. Aracın kaputuna tutunan Zati kardeşler,  atlayarak kurtulmayı başarırken,  el ve ayaklarından yaralandılar.

Fas asıllı Ziati kardeşler, 21 Ekim’de  gerçekleşen  olayı yargıya taşıdıklarını, ancak mahkemenin  çok ağır işlemesi nedeniyle, konuyu basına taşımaya karar verdiklerini belirterek, başlarından geçenleri İLKHA  muhabirine şu şekilde anlattı: “Biz yolun karşısına geçerken, başörtülü olduğumuzu fark eden araç sahibi, fren yapacak kadar zamanı ve mesafesi olduğu halde, yavaşlamak yerine, bilerek arabayı üzerimize sürdü  ve daha da hızlandı. Biz  feryat ederken  o arabayı  sürüyordu ve zevkle gülüyordu. Bunun hiç şüphesiz bir ırkçı saldırı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.  

Kız kardeşi Salma Ziati de  olay  anını şöyle anlattı: “Başörtülü  olduğumuz için,  kadın bizi yok etmek istiyor gibiydi. Kız kardeşim ve ben, aracın altında ezilmemek için refleks olarak aracın kaputuna sarıldık. Fatima kaputun üzerinde ağlayıp yalvararak tutunuyordu. Sürücü kadın ise, zevk alıyormuşçasına şeytani bir şekilde gülüyordu.”

Kız kardeşine göre daha şanslı olan Selma, otuz metre kadar sürüklendikten sonra aracın önünden atlamayı başardığı için sadece El ve ayak bileklerinden yaralandı. Saldırgan sürücünün cezasız kalmasını istemeyen Fatima Ziati, 21 Ekim’de gerçekleşen olayla ilgili açtıkları mahkemenin  çok yavaş işlediğinden dolayı, olayı medyaya taşıma kararı aldığını belirtti.  (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.