Başörtülü öğretmene saldıran zanlı yakalandı

Başörtülü öğretmene saldıran zanlı yakalandı

Antalya'da dün sabah 3 aylık hamile öğretmen 30 yaşındaki Neziha Şahin'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla 32 yaşındaki G.E. yakalandı.

Konyaaltı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde görevli zihinsel engelli öğretmeni Neziha Şahin, dün sabah işyerine gitmek üzere Pınarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda otobüs durağında beklerken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

Türbanlı öğretmen Şahin'e yumruk atan ve küfür eden saldırgan, kaçarak izini kaybettirdi.

Fatih Polis Merkezi'ne başvurarak şikayetçi olan Neziha Şahin, saldırganın başörtüsü nedeniyle kendisine saldırdığını ve küfür ettiğini ileri sürdü.

Sağlık raporu alınan 3 aylık hamile Şahin, saldırgandan şikayetçi olduğunu bildirdi.

Polis merkezinde eşine destek olan Mustafa Şahin de, yapılan saldırının ideolojik olduğunu savundu.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ile Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olayın ardından başlattıkları arama çalışması, gece boyunca sürdü. Öğretmene saldırıda bulunduğu ileri sürülen Trabzon nüfusuna kayıtlı G.E. bugün öğle saatlerinde yakalandı.

Sağlık raporunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen ve işsiz olduğu öğrenilen G.E.'nin ifadesi alındıktan sonra saldırıyı gerçekleştirme nedeninin öğrenileceği belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Dün yaşanan üzücü olay sonrasında Asayiş Şube'ye ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm bürolarımız büyük çaba sarf etti. Saldırgan G.E. yakalandı. Kendisi hakkında İstanbul'da 'Dini değerleri alenen aşağılama' suçundan açılmış bir dava var. Bu dava nedeniyle de aranıyormuş" dedi.

CANIM SIKILDI YAPTIM
Rahat tavırlarıyla dikkat çeken zanlı gazetecilerin 'Neden yaptın? sorusuna 'Canım sıkıldı.' şeklinde cevap verdi.

Saldırganın daha önce de benzer bir olaya karıştığı ve hakkında yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. Önceki gün Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki durakta otobüs bekleyen Şahin, bir kişinin ağır küfür ve hakaretlerine maruz kalmış, ayrıca darp edilmişti.

İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ!
Öte yandan, Gökmen E.'nin benzer bir olaya daha önce de karıştığı ortaya çıktı. Gökmen E.'nin daha önce İstanbul'da bir kişiye sözlü saldırıda bulunduğu ve hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılama' suçundan dava açıldığı belirlendi. Zanlının, bu davadan dolayı hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler