"Başörtüsü liselerde ve ilköğretimde de serbest olmalı"

"Başörtüsü liselerde ve ilköğretimde de serbest olmalı"

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu yaptığı basın açıklamasında, Başörtüsü meselesinde görülen olumlu gelişmelerin, ilköğretim ve liselerde de olması gerektiğine vurgu yaparak, biran önce bu zulümlerin kaldırılması için mücadelelerine devam edeceklerini be

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 321. hafta basın açıklaması gerçekleştirdi. Merkez Kayalıpark alanında yapılan basın açıklamasını platform adına Kehf Suresi 29. Ayetin mealini okuyarak başlayan Bayram Vanlı, başörtüsü meselesinde görülen olumlu gelişmelerin, ilköğretim ve liselerde de olması gerektiğine vurgu yaptı.


"Başörtüsü serbestîsi lise ve ilköğretimde de olmalı"

Meclise bazı kadın milletvekilinin başörtüyle girdiklerinin sevindirici olduğunu belirten Vanlı,"Ülkemizde on yıllardır sürdürülen başörtüsü zulmü yapılan diğer tüm zulümlerin sembolü haline gelmiştir. Zulümlerden bahsedilirken başörtüsünden bahsetmek yeterli olmuştur. Başörtüsü ekseninde verilen mücadeleler sadece başörtüsüyle sınırlı olmayıp tüm zulümlere karşı verilmiştir. Zulmün biriyle bini arasında ne zalim ne mazlum nede zulüm açısından bir fark yoktur. Belki şiddetinde fark olabilir ama mahiyetinde herhangi bir fark söz konusu değildir."dedi.
.

Başörtüsü konusundaki iyileştirilmelerin, zulümde yapılan yumuşamaların sevindirici olduğunu belrten Vanlı, " Ülkemizde zulme karşı verilen mücadeleler meyvesini vermekte hatta ülkenin yüksek mevkilerinde olanlar bile bu mücadelelerin sonunda kendilerinde doğruya yönelme, yanlıştan vazgeçme cesareti görebilmektedir." şeklinde konuştu.


Meclise bazı milletvekillerinin başörtüsüyle girebilmesinin verilen uzun soluklu mücadelenin cesaretiyle olabildiğini açıklayan Vanlı, " Mücadelenin önemli etkilerinden birisi de çevresinde adalete yönelik bir istek meydana getirmesidir. İlgili milletvekillerini nefislerine yönelik zulümlerinden vazgeçmelerinden dolayı tebrik ederiz. Diğer alanlarda da nefislerine ve başkalarına yönelik zulümlerin bir parçası olmamaya davet ederiz." dedi.


"Direnişin özgürleştirici rüzgârı tesirini bütün alanlarda göstermeye başladığında kişilerin
kendilerine, yaratıcılarına ve diğer insanlara yönelik yaptıkları zulümler de ortadan kalkacak, fitne tamamen yok olacaktır." İfadelerine yer veren Vanlı, " Direnişimiz o güne kadar değişik şekil ve yöntemlerle devam edecektir. Bu arada başörtüsü meselesinde görülen olumlu gelişmeler liselerde ve ilköğretimdeki zulümleri görmemize mani olmamaktadır. Biran önce bu zulümlerinde kaldırılması içinde mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.


" Siyonist terör örgütü İsrail saldırganlığını hat safhaya çıkarmıştır"
Vanlı, İsrail'in son zamanlarda saldırganlığını hat safhaya çıkardığını vurgularken, "Dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlar arası iç ihtilaflar düşmanlarımızın daha cesaretle hareket etmesine sebebiyet vermektedir. Siyonist terör örgütü İsrail gayri meşru varlığının devamı için mevcut hali fırsata dönüştürmeye çalışıp hem Kudüs'te yeni yerleşim birimleri açmakta, hem kutsal mekânlarımızı cüretkâr bir şekilde işgale yeltenmektedir. Saldırganlığını hat safhaya çıkaran İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam etmektedir."ifadelerini kullandı.


Müslümanların iç itilaflarını biran önce çözüme kavuşturmalarını, İsraillin ve diğer
emperyalist devletlerin islama ve Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı top yekûn bir direniş başlatmalarına dikkat çekerek, "Unutulmamalıdır ki, ihtilaflar düşman karşısında bizi zayıflatmakta, düşmana cesaret vermektedir." dedi.


"Mısır'da öğrencileri meydanlarda direniyor"

"Mısırda zalim cunta rejim, adalet ve özgürlük mücadelesi veren Müslüman halka karşı baskılarını artırmakta, zulmünü her alana yöneltmekten geri durmamaktadır" diyen Vanlı,
"Direnişin öğrencileri meydanlardaki direnişlerini üniversitelerin alanlarına da taşımış başta El- Ezher olmak üzere üniversiteleri bir kıyam merkezi haline dönüştürmüşlerdir. Zalim dikta yönetimi bu direnişçi öğrenciler üzerine ateş açmaktan geri kalmamış onları hunharca katletmiştir. Dikta yönetimini bu zulümlerinden dolayı telin eder döktükleri her kanın dünyada da ahirette de hesabının sorulacağını ilan ederiz."şeklinde konuştu.

Mısır direnişini selamladıklarını söyleyen Vanlı, "Dökülen kanların Müslüman halkı ve onların mücadelesini tetikleyeceğini ve mücadelelerinin olgunlaşıp zafere ulaşacağını ümit ederiz." sözleriyle basın açıklamasını bitirdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.