Başörtüsü yasağına bir tepki de Antalya'dan video

Başörtüsü yasağına bir tepki de Antalya'dan video

Antalya Umut Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, hükümetin 28 Şubat lekesini olarak bilinen başörtü yasağını, Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile İmam Hatip dışındaki okullarda resmileştirmesini kınadı.

ANTALYA - Antalya Umut Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, İmam Hatip dışındaki okullarda başörtüsünü yasaklayan Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni kınadı.

 

Dernek sözcülerinden Murat Şahin, dernek binasında yaptığı açıklamada, başörtünün inanan insanın doğal bir hakkı olduğunu kimsenin bunu yasaklamaya hakkı olmadığını belirtti.

 

Hangi gerekçeyle yapılıyor olursa olsun bu yasağı, İslam düşmanı darbeci geleneğin devamı olarak gördüklerini ve şiddetle kınadıklarını ifade eden Şahin, "İnancımıza vurulan hiçbir prangayı, kim tarafından vurulursa vurulsun kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Başörtüsü hayatın her alanında şartsız ve sınırsız serbest oluncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Hükümeti bir an önce bu vahim hatadan geri dönmesi, bu saçmalığa bir son vermesi ve İslam'ın şiarlarına el uzatmaması konusunda bu büyük yanlıştan vazgeçip doğru adım atmaya davet ediyoruz" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ayıbından kurtulmalıdır
"Bu yasağı toplum olarak ortadan kaldırmalıyız" diyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli Eğitim Bakanlığı yeni yayımladığı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünü sadece imam hatiplerle ve Kuran-ı Kerim dersi ile sınırlamıştır. Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz. Bakanlık bu yasayı tez elden geçirip ortadan kaldırmalı, ders merkezli hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza bu çağdışı yasağı kaldırmalıyız.

 

Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır. Bir yandan kadın hakları diye bas bas bağıran bir rejimin öte yandan kadın başörtüsüne tahammül edemeyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız."

 

Artık yeter diyoruz
Müslüman halkın başörtü yasağına tahammülünün kalmadığını vurgulayan Şahin, "Bu Müslüman milletin, Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü ile yasak kelimesinin, ne eğitim alanında, ne kamusal alanda ne de hayatın başka bir alanında yan yana gelmesine tahammülü kalmamıştır. Oylarıyla bu hükümetin 28 Şubat'ın lekesini ülkemizin üzerinden silmek üzere görevlendiren ve her alanda başörtüsüne özgürlük beklentisi içerisinde bulunan milletimize, çıkarılan bu yönetmenlikle yaşatılan hayal kırıklığı asla karşılıksız kalmayacaktır.

 

Bir rejimin bu gün bu yasağı anayasa ile meşrulaştıran hükümeti şiddetle kınıyoruz" dedi. (Şahabettin Şimşek - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler