Batı işbirlikçilerini aşağılıyor

Batı işbirlikçilerini aşağılıyor

Batı'lı ülkelerin kendileriyle işbirliği yapan liderlerle hiyerarşik ilişkilerine sürekli vurgu yaptıkları gözleniyor. Somali Devlet başkanı Hasan Mahmut İngiltere Başbaşkanı David Cameron'un ofisi önünde on dakika bekledi.

Batı'lı ülkelerin kendileriyle işbirliği yapan liderlerle hiyerarşik ilişkilerine sürekli vurgu yaptıkları gözleniyor. Somali Devlet başkanı Hasan Mahmut İngiltere başbaşkanı David Cameron'un ofisi önünde on dakika bekledi.

Mahmut Hasan'ın Cameron'un kapalı kapısına yüzünü çevirerek kapının açılmasını beklemesi  tüm dünyada konu oldu  Batı'lı liderlerin hiyerarşik liderliklerini göstermek amacıyla son dönemlerde sık sık resimler, simgeler ve simgesel tutumlara baş vurduğu gözleniyor.

ABD başkanı Obama'nın Türkiye'yi aşağılamak amacıyla Erdoğan ile telefon görüşmesinde elinde sopa tutması ve İran konusunu danışmanlarıyla incelerken ayağını masaya uzatması aynı tür taktikler olarak değerlendiriliyor.

 

Daha önce Somali'de İslam Devleti kurmak için 54 ülkeli Afrika Birliği, Fransa, ABD ve diğer bazı batılı ülkelere karşı savaşmaya devam eden Şebab'a karşı desteklenen Şeyh Şerif de ABD'li ajanlar tarafından Hillary Clinton ile el sıkışması için zorlanmıştı.

İşte Mahmut Hasan'ın üretilmiş karizmasını yerle bir  eden o fotoğraf.

Pressmedya

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.