Batı Şeria’da Abbas yönetimine destek azalırken HAMAS'a halk desteği artıyor

Batı Şeria’da Abbas yönetimine destek azalırken HAMAS'a halk desteği artıyor

Siyonist işgal rejiminin son saldırılarına karşı zayıf tepkisi nedeniyle Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın halk arasındaki desteğini kaybetmeye başladığı, buna karşılık Batı Şeria’da HAMAS'a verilen desteğin daha da arttığı belirtildi.

Washington Post gazetesi, siyonist işgal rejiminin Kudüs’e ve Gazze Şeridi’ne saldırıları sırasındaki zayıf tepkisi sebebiyle Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın halk arasındaki desteğini kaybetmeye başladığını ve buna karşılık Batı Şeria’da Hamas’a verilen desteğin daha da arttığını yazdı.

Gazete, konuyla ilgili yayınladığı haberde Ramallah’taki el-Em’ari Kampı’na dikkat çekerek, kampın her yerinin Yaser Arafat’ın resimleri ve Fetih bayraklarıyla dolu olduğuna işaret etti.

Kampın uzun yıllardır Fetih’in kalesi olduğunu belirten gazete, Abbas’ın ve yönetiminin politikaları sebebiyle kamp sakinlerinin bugün daha farklı düşündüklerini kaydetti.

Washington Post, işgal rejiminin saldırılarında, başta İzzeddin el-Kassam Tugayları olmak üzere direniş gruplarının dört binden fazla füze atmasının Filistinlilerin beğenisini kazandığını belirtti.

Filistin Yönetimi’nin, işgal rejiminin ve ABD’nin HAMAS’ın Batı Şeria’daki nüfuzunu azaltmak için büyük çaba gösterdiği ifade edilen haberde, buna rağmen savaş sırasında son yıllarda görülmemiş bir şekilde HAMAS bayraklarıyla gösteriler düzenlendiğine dikkat çekildi.

HAMAS'a desteğin artmasına karşılık Filistin Yönetimi’ne desteğin azaldığı ve Abbas’ın kendi adamları tarafından dahi eleştirildiği dile getirilen haberde, bu durumun Trump döneminde geri plana atılan Filistin Yönetimi’ni yeniden ön plana çıkarmaya çalışan Biden yönetiminin işini zorlaştıracağı yorumu yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.