Batı Şeria'da şehit sayısı 11'e yükseldi

Batı Şeria'da şehit sayısı 11'e yükseldi

​Filistin'deki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde işgalci siyonist askerlerin ve yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu 3 kişi daha şehid oldu.

İşgalci Siyonist rejim başta Gazze'yi hava, kara ve deniz yoluyla bombalamanın yanı sıra Batı Şeria'da da Müslümanların katletmeye devam ediyor.

İşgalcilerin Batı Şeria'da 3 kişiyi daha katletmesinin ardından bölgedeki şehit sayısı 11'e yükseldi.

WAFA'da yer alan habere göre Filistin Sağlık Bakanlığı bu akşam Batı Şeria'da Nablus yakınlarındaki Salem köyünde bir Filistinlinin şehit edildiğini duyurdu.

Salem'deki kaynaklar, Sahl Salem bölgesindeki Sadr bölgesinde işgal askerleri tarafından 22 yaşındaki Malik Hamdan'ın vurulduğunu doğruladı. Kaynaklar, Hamdan'ın olayda ciddi şekilde yaralandığını ardından kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Ayrıca 20 yaşındaki Husam Asaira'nın da Batı Şeria'nın Sadr bölgesinde işgalci askerlerin doğrudan açtığı ateş sonucu vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

Öte yandan El-Halil'in güneyindeki Al-Rihiya köyündeki bir Filistinli, Siyonist yerleşimci tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu. Şehidin, 23 yaşındaki İsmail Cemal El Tubas olduğu bildirildi.

İşgalci rejimin Gazze'ye yönelik bombardımanında şimdiye kadar 31'i çocuk ve 20'si kadın olmak üzere 122 Filistinli öldürüldü.

Böylece Gazze ve Batı Şeria'da şehid olan Filistinlilerin sayısı 133'e yükseldi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler