Batılı ülkelerin yardımı kestiği UNRWA: Milyonlarca Filistinliye yardımlarımız birkaç haftaya durabilir

Batılı ülkelerin yardımı kestiği UNRWA: Milyonlarca Filistinliye yardımlarımız birkaç haftaya durabilir

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, batı ülkelerinin kuruma desteklerini durdurmasının, bölgedeki milyonlarca Filistinliye yardımlarını kesintiye uğratacağını bildirdi.

Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, UNRWA'nın Gazze ve bölgedeki hayati insani operasyonlarını sürdürebilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

UNRWA'ya desteğini kesen ülkelere seslenen Lazzarini, "Katkıların askıya alınması maalesef birkaç hafta içinde tüm faaliyetlerimizin kesintiye uğramasıyla sonuçlanacaktır. Gazze'deki 2 milyon insana ve bölgedeki Filistinli mültecilere yönelik insani çalışmalarımız sürdürebilmek için ortaklarımızın desteğine güveniyoruz." dedi.

Önceki gün İşigalci rejimin, UNRWA çalışanlarının geçen 7 Ekim'deki Aksa Tufanı harakatına katıldığı yönündeki iddialarının ardından 11 ülke, Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan fonun askıya alındığını duyurmuştu.

İşgalin bahanesini ilk olarak ABD kabul etti ve bunu Almanya, İskoçya, Avustralya, Kanada, Finlandiya, İtalya, İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Fransa izledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.