Batman Belediye Başkan adayı Ramanlı, projelerini ve meclis üyelerini açıkladı

Batman Belediye Başkan adayı Ramanlı, projelerini ve meclis üyelerini açıkladı

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, kent için belirlenen projelerinin yanı sıra İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliği için adaylarını açıkladı.

Batman'da bir düğün ve konferans salonunda yapılan proje tanıtım lansmanı ile İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyelerini açıklama toplantısına İl Başkanı Davut Şahin, İl teşkilat üyeleri, STK temsilcileri ve partililer katılım sağladı.

Sunuculuğunu Enes İmir'in yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, kısa bir konuşma gerçekleştirdi, ardından kentin gelişimine katkı sunacak 14 projesinin sunumunu yaptı.

"Ricacı makamından çıkıp icracı makamından olmak istiyoruz"

Artık icracı ve hizmet sunan makamda olduklarında Batman'a daha iyi hizmetler getireceklerini ifade eden Ramanlı, "Batman Belediyesi Başkanlığına ve yönetimine adayız. Aynı zamanda il genel meclisine de adayız. Artık şehrimizi ve kentimizi, kendimiz yönetelim diyoruz. Ricacı makamından çıkıp icracı makamından olmak istiyoruz. Milletimiz teveccüh ederse ve bu seçimi ipi önde göğüsleyerek kazanırsak projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz. Bütün aday ve siyasi partiler vaatte bulunurlar ve vaatsiz seçim olmaz. Ama bizim bir iddiamız var; biz diyoruz ki HÜDA PAR dediğini yapar." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir zaman tutamayacağımız sözler vermedik"

Göreve geldiklerinde kente değer ve katkı sağlayacakları projeleri teker hayata geçireceklerini söyleyen Ramanlı, "Hiçbir zaman tutamayacağımız sözler vermedik. Ama verdiğimiz sözleri de elhamdülillah bugüne kadar tuttuk. Milletimizin bizden yana elhamdülillah bir şüphesi yok." dedi.

Projeler

Ramanlı, projelerini şu şekilde anlattı:

"Tramvay: Modern şehrimize modern ulaşımı getireceğiz. Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak ve daha konforlu ulaşım sağlamak amacıyla şehrimizin en işlek caddesi olan Diyarbakır Caddesinin orta refüjüne gidiş-gelişli tramvay hizmetini sunacağız.

Belediye Başkanlığımızın ilk döneminde Esentepe Köprülü Kavşağından başlayıp belediye binası önünde bitecek olan 2 km'lik kısma tramvay güzergâhı yapacağız. Halkımızın teveccühü ile ikinci dönem belediye başkanlığımızda bu güzergâhı Kuyubaşı TOKİ'ye kadar uzatacağız. Tramvay ağını Batman'ın dört bir tarafına yaymaya çalışacağız.

Kentsel Dönüşüm: Şehre, insana ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Kentsel dönüşüm çerçevesinde, şehrin ve halkımızın ihtiyaç ve taleplerine uygun projeler geliştirerek toplu konut, eğitim, ibadet ve yeşil alan düzenlenmesi yapacağız.

Şefkat Projeleri: Engelli ve altmış beş yaş üstü hemşerilerimize Ücretsiz hizmet sağlayacağız. Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olacağız.

E-Belediyecilik: Şehir sakinlerinin mobil cihazlarından belediyecilik İşlemlerini hızlı ve kolayca yapabilecekleri bir uygulamayı hizmete koyacağız. Bu sayede öneri ve şikâyet mesajı gönderme, borç sorgulama, borç ödeme gibi işlemleri yapabilmenin yanı sıra kültür sanat etkinlik takvimini takip edebilir, nikah randevu takvimi, nöbetçi eczane, sosyal tesisler, güncel haberler ve duyurular hakkında bilgi alabileceksiniz.

Kreş: Ailelerin yükünü azaltarak çocukların okul öncesi eğitimlerine destek olabilmek için kreşler açacağız. Anadilde eğitimin verileceği bu kreşlerde çocukların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini tanıyıp değerleri ile büyümesini ve bu doğrultuda sosyalleşmesini sağlayacağız.

Emek Çarşısı (Kadın Çarşısı): Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini pazarlayabileceği, ticaretlerini çekinmeden yapabileceği kadın çarşımızda esnaflarımızın tamamı kadınlardan oluşacak. Ayrıca bu çarşı içerisinde belirlenen bir alanda evde üretim yapan kadınlarımızın ürünleri belediye tarafından satın alınıp sergilenecektir.

Çok Dilli Hizmet Anlayışı: Belediye hizmetlerinde vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi ve iletişim sorunu yaşanmaması için çok dilli hizmet vereceğiz. Halkımızın diliyle halkımıza hizmet edeceğiz.

Park, Bahçe ve Yeşil Alan: Şehrin yeşil alan oranının arttırılması için ağaçlandırma ve yeşillendirilmeye ayrı bir önem vermekteyiz. Kentin her tarafında yeşil alanların ve parkların arttrılıması ve mevcutlarla beraber bu park ve bahçelerin korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız.

Cami, mescid ve yeşil alan entegrasyonunu sağlayarak parkları camilerle buluşturup, parkların asayişini sağlayacak ve parkları ailelerin gönül rahatlığı ile kullanabilecekleri mekanlar haline getireceğiz.

Evlilik Yardımı: Aile kurumunun korunmak, sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayacak ortamları oluşturulmak ve evliliği kolaylaştırıp teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen düşük bütçeli gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

Konut: Maddi imkânı olmayan ailelerimizin kira öder gibi ev sahibi olabilmeleri için yeşil alanı ve sosyal donatıları olan konutlar inşa edeceğiz.

Köprülü Kavşak: Şehrin en büyük problemlerinden biri olan trafik sorununa çözüm olacak yeni bulvarlar yapacağız.

Trafik sıkışıklığının yaşandığı arterlerde köprülü kavşaklar yapacağız. Şehir trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolaylaştırmak için yeni çevre yolu yapacağız.

Sosyal Tesisler: Halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde ailece güzel vakit geçirebileceği ucuz ve kaliteli hizmet veren nezih ve güzel sosyal tesisler açacağız.

Trafik: Trafik sıkışıklığının önlenmesi için öncelikle bu sorunun sebeplerinin giderilmesi gerekir. Çok katlı otopark ve yer altı otoparkları inşa ederek, araçların yollara park edilmesinin önüne geçeceğiz ve etkin denetimlerle yolların açık tutulmasını sağlayacağız.

Alt geçit, üst geçit ve alternatif yollar oluşturmaya gayret edecek ve ışıklarda araç birikmesinin ve gereksiz beklemenin önüne geçebilmek için sinyalizasyon sisteminde modern çözümler getireceğiz.

Kongre Ve Fuar Merkezi: Eğitim, bilim, ticaret ve kültür alanlarında toplantıların yapılabilmesi, fuarlar düzenlenmesi, konferans ve seminerlerin verilmesi için şehrimizin kongre ve fuar merkezlerine ihtiyacı vardır. Bu merkezler ticari hayatın ve turizm sektörünün hareketlenmesine katkı sunmakla beraber şehrin imajını ve şehir sakinlerinin bilgi düzeyini de yükseltecektir."

Ramanlı, ayrıca "Zilek İçme Suyu, Musluklardan Su Akacak, Camilerin Temizliği, Dar Gelirlilere Su Yardımı, Okullar İçin Temizli Personeli, Meslek Edindirme Kursları, Bayanlara Özel Mekanlar, Sosyal Etkinlikler, Oyun Parkları, Eğitim, Kütüphane, Bayanlara Otobüs, Mezarlıklar, Taziye Evleri, Engelliler, Yetim Babası Belediye, Gençlik Meclisi, Bediüzzaman Enstitüsü, Gıda Bankası, Botanik Park, Güvenli Sokaklar, Havuz Sayısını Arttırma" ve daha fazlası projeleri hayata geçirmek istediklerini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.