Batman Beşiri İkiköprü (Aviskê) beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Batman Beşiri İkiköprü (Aviskê) beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Batman’ın Beşiri ilçesi İkiköprü (Aviskê) beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği belde sakinlerinin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı. Etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ve Bünyamin Yükselten'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi Grubu ile Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Vedat Yavuz, Ömer Güneş, Abdullah Olam, Fesih Tekin, Mücahit Çelik ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Tacettin Topaloğlu, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletli yaşantısından bahsederek, insanlığın adaletten, hakkaniyetten ve kardeşlikten ayrıldıkları başlarına büyük musibetlerin geldiğini söyledi.

İnsanların hak ve adaletten yüz çevirdiklerini kan ağladıklarını belirten Topaloğlu, "Yıllardır Müslümanlar asında kardeşlik, adalet ve hakkaniyet yapılmadığından dolayı İslam aleminin dört bir tarafında bombalar yağıyor. Devlet, şehirler, köyler, hastaneler, camiler, okullar, mezarlıklar ve medreseler Müslümanların kıymetli olan tüm değerleri zalim Amerika ve onun masalarının bombaları ve zülüm altındadır. Müslümanların adaletten, hakkaniyetten ve  kardeşlikten ayrıldıkları için Allah'ın cezasıdır. Bugün İslam alemi kan ağlıyor. Müslümanların kanlarından göl ve nehirler oldu. Müslümanların dinleri, namusları, şerefleri, haysiyetleri, mal ve canları hepsi işgal edildi. Muhacir oldular denizlerde boğuldular. Zülüm, zorluk ve haksızlıklara maruz kaldılar."dedi.

İbadetlerin Allah'ın istediği gibi olması için yapılması gerekenleri anlatan Topaloğlu,"Anne, Baba ve evlatların hak ve hukuku Allah'ın istediği gibi olması için, komşuluk hakkı adaletli olması için, Müslümanlar arasındaki idare ve yönetim adaletli olması için, tüm dünya Kur'an ile idare edilmesi için, Kur'an-ı Kerim İslam ümmetine anayasa olarak gönderilmiş. Ama maalesef bu dönem Kur'an-ı Kerim bu şekilde tanınmıyor. Alimler önder, yol gösteren ve lider olarak tanınmıyor. Kur'an anayasa olarak tanınmıyor. Ramazan  ayı dışında ibadet yapılmıyor. Bu yüzden Allah üzerlerine zalim bir hükümdar musallat etmiş. O zalim hükümdar ne ilmi, ne halimliği ne de şefkati var. O zalim hükümdar bugün Amerika ve arkadaşlarıdır. İslam coğrafyasında zülüm ve haksızlık yapıyor. Bir daha Müslümanlar birbirine kardeşlik eli verip dinlerine dönseler, alimleri rehber olarak öne geçirseler, Kur'an anayasa olursa, Allah'a ibadet de sadece ramazanda değil her zaman yapılırsa işte o zaman Müslümanlar rahat olur." ifadelerini kullandı.  

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz'in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlarla son buldu.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.