Batman 'da kaybolan gençten 23 gündür haber alınamıyor

Batman 'da kaybolan gençten 23 gündür haber alınamıyor

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde 25 gün önce esrarengiz bir şekilde ortalıktan kaybolan ve bir daha izine rastlanılmayan Erkan Erkun’un (23) ailesinin hüzünlü bekleyişi devam ediyor.

Kozluk’ta 23 Nisan Çarşamba günü gece saat 11.00 sıralarında Kozluk kırsalındaki Kumlupınar ( Zengöviye) köyü yakınlarında, arabası  kontak anahtarı üzerinde olduğu halde terk edilmiş bulunan ve bilinmeyen bir nedenle kaybolan Erkan Erkun’un annesi Kamile Erkun, “Benim ciğerim yandı, Erkan’ımı kaçıranların da ciğeri yansın.” dedi.

İlke Haber Ajansına konuşan hüzünlü aile, tek isteklerinin çocuklarının bulunması için tüm yetkili kurumlardan, partilerden, STK’lardan ve onu tanıyan herkesten yardım ve desteklerini beklediklerini, ifade ettiler.

Erkan’ın kaybolduğu günden beri neler yaşadıkları konusunda konuşan baba Server Erkun ise, “Oğlum 23 Nisan Cumartesi günü gece saat 11.30’dan beri kayıptır. Ama kimin tarafından kaçırıldığını tahmin ediyoruz.Ama niçin ve neden kaçırıldığını bilmiyoruz. Bu konuda bütün yetkilileri aramışız, bütün yetkililere başvurmuşuz, hatta Cumhurbaşkanına dahi mektup yazmışız. Sivil Toplum Kuruluşlarına da başvurduk, ancak net bir bilgi almadık. Kime gitmişsek çalışıyoruz, uğraşıyoruz diyorlar ama, ne kadar ne türlü çalıştıklarını biz de bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Bize net bir bilgi verilmiyor’

Bu işin üzerinde durulmasını istediklerini ve savcılıktan kendilerine herhangi bir şey söylenilmediğini ifade eden baba Erkun, “Savcılık, telefon sinyalini takip ediyoruz diyor. Cumhurbaşkanının eline bizzat mektup vermişiz. Gidebileceğimiz her yetkili kurumla görüşmüşüz. Bunların hepsinin bilgisi var. Ama bu konuda bize net bir bilgi verilmiyor.” diye yakındı.  

‘Halk arasında konuşulan söylentilerin hiçbiri doğru çıkmadı’

Halk arasında çok sayıda söylentinin yayıldığını söyleyen baba Erkun, “Halk arasında yayılan söylentilerin hiçbiri doğru çıkmadı. Millet kendi aralarında bir şeyler konuşuyor. Ama oralardan bir şey çıkmaz. Bize net bir bilgi söylesinler. Net bir bilgi yok ki ellerinde. Ancak biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bunun üstünde duracağız. Ama bunu devlet çıkartmasa, kimse de bunu çıkartamaz. Onun için yetkililerden bu işin üzerinde durmalarını ve bir sonuca varmalarını istiyoruz. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Oğlunun kaçırıldığı günden beri evlerinden hüznün hiç eksik olmadığını söyleyen Erkan’ın annesi Kamile Erkun, “Bunu yapanların Allah evlerinde hüzün ve kederi eksik etmesin! Oğlumun hiçbir suçu yoktu. Oğlumu her kim götürmüşse onu getirsinler. Ne biz onları görmüşüz ne onlar bizi. Benim tek isteğim oğlumu getirsinler. Hiçbir kimseye de zararı olmamıştı. Allah ve Peygamber rızası için, kim ondan haberdarsa ve onu görmüşse, oğlumuzu getirmeye çalışsınlar. Allah ve Resulünün hatırı için.”  ifadelerini kullandı.

‘Hayat bize kalmadı çok perişanız’

Perişan bir halde olduklarını ve kendilerine hayat kalmadığını söyleyen anne Erkun, “Sinyal sesinden başka bir şey bilmiyoruz. Kimin elindeyse de bilmiyoruz.  Biri gelecek diyecek İŞİD’in elinde, biri PKK’nin elinde, biri devletin elinde diyor. Biz şahit olmamışız. Bizim bir düşmanımız da yoktur. Hiç mi  bize acımıyorlar? Götürenler Müslüman değiller mi ki?   Oğlumuzu kaçıranları Allah’a havale ediyoruz. Allah hakkımızı onlara bırakmasın’’ şeklinde konuştu.

Kaybolan Erkan’ın dayısı Mustafa Şengül ise, “Telefon sinyali alındığı halde bir kişinin yeri tespit edilemiyor. Başka bir şey olsaydı, hemen anında ortaya çıkarılır ve tespit edilirdi. Peki, bu niye tespit edilmiyor? 23 gündür bir telefon sinyali alıyorsan ve bu kişinin yerini tespit edemiyorsan, o zaman senin parmağın içinde var. Devlet baz istasyonu dışında olduğu için şimdi de sinyal alınamıyor diyor ve bizi bu şekilde oyalıyor.” ifadelerini kullandı. (M.Said Aksoy - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.