Batman Eczacılar Odası Başkanı: Yerli ilaç ve aşı politikaları önceliğimiz olmalı

Batman Eczacılar Odası Başkanı: Yerli ilaç ve aşı politikaları önceliğimiz olmalı

Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, 14 Mayıs Eczacılık Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Covid-19 sürecinin kendilerine yerli ilaç ve aşının değerini bir kez daha gösterdiğini belirten Bayhan, "Yerli ilaç ve aşı politikaları bir an evvel önceliklendirilmeli, dışa bağımlılık azaltılmalıdır. Biz eczacılar olarak yerli ilacı destekliyoruz. Bir kişiyi bile arkada bırakmadan, topyekûn bir mücadele vermemiz gerekirken üretilen aşıların büyük çoğunluğu bazı ülkelere gidiyor." dedi.

Pek çok ülkeye ise aşının gitmediğini ya da sembolik sayılarda gittiğini vurgulayan Bayhan, "Burada ahlaki bir çöküşün varlığını görüyoruz. Covid-19 aşılarını bir uluslararası ticaret malı haline gelmesi, patentinin olması kabul edilebilir bir durum değildir. Aşılar insanlığın ortak mirasıdır ve aşıda patent kabul edilemez." ifadelerini kullandı. 

Eczacılara düzenli tarama testlerinin yapılmasını isteyen Bayhan, "Eczacılarımız, eczane çalışanlarımız, stajyerlerimize düzenli tarama testleri yapılmalıdır. Sağlıklı günler hayaliyle ve umutla tüm eczacı meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutluyor ve hastalarımıza sesleniyoruz: Sağlığınız için hekiminize, eczacınıza, sağlık çalışanlarına güvenin." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.