Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi” unvanı aldı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi” unvanı aldı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hastanenin son 1,5 yılda 3 bini aşkın anjiografik işlem, bin 200 stent ve 50’yi aşkın bypass cerrahisi gerçekleştirilen hizmetler neticesinde bu unvanı kazandığını söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamasında Pamukçu, kalp ve damar hastalıklarının tüm dünyadaki ölümlerin yüzde 30’una neden olan, özellikle orta ve ileri yaş grubundaki kişilerde en önemli mortalite ve morbidite nedeni olduğunu anlattı.

Kalp ve damar hastalıklarının klinik tedavi maliyetlerinin oldukça yüksek olduğuna işaret eden Pamukçu, “Bu bağlamda Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz son 1,5 yılda 3 bini aşkın anjiografik işlem, bin 200 stent ve 50’yi aşkın bypass cerrahisi gerçekleştirilen hizmetler neticesinde ‘Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi’ unvanı kazandı.” dedi.

Hastanede açık kalp ameliyatlarının yapıldığını belirten Pamukçu, şöyle devam etti:

“Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi bünyesinde 4 KVC uzmanı, kardiyoloji bölümü, kalp ve damar cerrahisi bölümü, çocuk kardiyolojisi bölümü, bir kataterizasyon ve koroner anjiografi laboratuvarı, bir kardiyovasküler cerrahi ameliyathanesi, 6 yataklı 3’üncü basamak kardiyovasküler cerrahi yoğun bakımı ve 6 yataklı 2’nci basamak koroner yoğun bakım ile 7 yataklı birinci basamak koroner yoğun bakım bulunmaktadır. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp ve damar cerrahisi bölümü referans hastane olma özelliğinde olup, açık kalp ameliyatları için çevre illerden başvuran hastaları kabul ederek açık kalp ameliyatları gerçekleştirmektedir.”

“İnme ünitesinde 5 nöroloji uzmanı görev yapmakta”

Her yıl ülkede yaklaşık 200 bin akut inme vakasının görüldüğünü, tüm dünyada ölüm nedenlerinde inmenin 3’üncü sırada yer aldığını söyleyen Pamukçu son olarak şunları kaydetti:

“Ülkemizde ve dünyada yetişkin nüfustaki sakatlıkların, bağımlı yaşamanın, işgücü ve daha da önemlisi yaşam kayıplarının en önemli nedenlerinden olan akut inme, girişimsel radyolojik yöntemlerle, ameliyatsız olarak damar içinden tedavi edilebilmektedir. EAH bünyesinde hizmet vermekte olan inme ünitesi 4 yataklı olup 5 nöroloji uzmanı görev yapmaktadır. 24 saat esasına dayalı olarak kesintisiz hizmet verilmektedir. İnme bulguları ile uygun zaman aralığında sağlık tesisine başvuran akut iskemik inmeli hastalara, IV trombolitik tedavi en geç 4 buçuk saat içerisinde yapılmaktadır.”


Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi” unvanı aldı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi” unvanı aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler