Batman Emniyeti`nden Büyük Provokasyon

Batman Emniyeti`nden Büyük Provokasyon

Batman Emniyeti, öldürülen Özcan Temel`in cenaze töreni ile ilgili tuttuğu tutanakta, büyük bir provokasyona imza attı.

Tutanakta, "Hür Dava Partisi içerisinde faaliyet gösteren şahıslar ile PKK/KCK terör örgütüne müzahir gruplar arasında meydana gelen kavga olayında, ateşli silah ile vurularak hayatını kaybeden şahsın cenazesi, ailesi tarafından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu`ndan alınarak ilimiz Recepler Köyü Mezarlığına götürülerek defnedilmiştir" ifadelerine yer verildi.
 
Elde hiçbir veri bulunmadan, sadece iki grup arasında meydana gelen olaydan hareketle, farklı bir zaman dilimi ve farklı bir mekanda meydana gelen ikinci olay yokmuş gibi tutulan tutanak ile büyük bir provokasyona imza atan Batman Emniyeti, Temel`in karşılıklı meydana gelen bir kavgada öldürüldüğünü iddia etti. Oysa iddia edilenin aksine, olaydan çok sonraları, başka bir mekandaki düğün yerine kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce tabanca ile açılan ateş neticesinde Temel`in öldürüldüğü biliniyor.
 
Emniyetin baştan beri provokatif olarak bu olaya yaklaştığı, eylemi Hüda-Par`a yıkmak için çalıştığı ve bununla kardeş kavgasına zemin hazırladığı aşikardır. İLKHA muhabirlerinin gözaltına alınması vs gibi hukuk dışı uygulamalar ile de bu olayın Hüda-Par`lılar tarafından yapıldığı algısının oluşturulması ve pekiştirilmesi amaçlanıyor.
 
Emniyetin bu provokasyonu AKP, BDP ve Hüda-Par`a rağmen, teşkilattaki bazı odaklarca tertiplendiği ve bu kişilerin Gülen Cemaatine yakın olduğu sanılıyor. Çünkü, Hatip Dicle de yazarımız Sıdkı Zilan`a verdiği mülakatta; bu tür eylemlerin AKP, BDP ve Hüda-Par tarafından tasvip edilmediğini ve bu üç partinin aleyhine olduğunu söylemişti. KCK açıklmasında da "Yeşil Ergenekon"a işaret edilmişti ki KCK literatörüne göre tekabül ettiği adres bellidir.
 
 
Kaynak: haberdiyarbakir.com
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.