Batman Gercüş Kayapınar beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Batman Gercüş Kayapınar beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Azim-Der'der tarafından Batman’ın Gercüş (Gercewsê) ilçesine bağlı Kayapınar (Aynkef) beldesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Yılmaz Gümüş’ün yaptığı etkinlik Molla Kasım Aytimur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Azim-Der Başkanı Samir Özhan bir selamlama konuşması yaptı. Özhan konuşmasında İnsanlığın bugün Hz Muhammed'in hak ve adaletine hiç olmadığı kadar daha çok muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Ardından kız ve erkek çocuklardan oluşan grup Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik okunan Mevlid-i Şerif ve ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle  devam etti.

Etkinlik devam ederken aniden bastıran sağanak yağışa rağmen alanı terk etmeyen Peygamber Sevdalısı Kayapınar halkı okunan ilahilere büyük bir coşkuyla iştirak etti

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan, Hz Muhammed'in müstekbirlere baş kaldırdığını ve bu misyonunu bize devrettiğini söyledi.

Kaplan, "Yeryüzünün bütün müstekbirlerin bir tek gayesi var. Allah'ın yeryüzündeki hakimiyetine son vermek Allah’ın dininin hakim olmasını engellemektir. Cahiliyenin karanlıkları içerisinde yüzen ama İslam'ın gelmesiyle birlikte Hz Muhammed’e (sav) iman eden o insanlar hakkında Allah-ü Teala Kur’an-ı Kerim’de Ali İmran Süresi 164'üncü ayette şöyle buyuruyor. 'Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.' O’nun gelmesiyle tüm karanlıklar yok olmaya mahkûm oldu." şeklinde konuştu.

Etkinlik tekrar söylenen ilahilerinin ardından Eğitimci Selahattin Yeniay'ın Esmaül Hüsna ile yaptığı duayla sona erdi.

İKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.