Batman Gercüş Yüceköy kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Batman Gercüş Yüceköy kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Yüceköy’de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Gercüş'e bağlı Yüceköy’de (Balanê) "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı. Etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ile Bünyamin Yükselten'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan köy çocukları ilahi ve şiirler seslendirdi. Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Fesih Tekin, Mücahit Çelik, Bünyamin Yükselten ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Tacettin Topaloğlu, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletli yaşantısından bahsederek, insanlığın adaletten, hakkaniyetten ve kardeşlikten ayrıldıkları başlarına büyük musibetlerin geldiğini söyledi.

Topaloğlu, "Bizler adalet sahibi olmamız için kardeşlik ve birliğimizi sağlamalıyız. Bu da Kur'an-ı Kerime hakkıyla yön vermekle olur. Eğer Kur'an ve Hz. Muhammed'in (sav) rehberliğiyle olmasa kurtuluşa erişemeyiz. Ama inşallah bir daha adalet gelecek. Kardeşlik olacak. Hak ve adalet kervanı yola girmiş. Sizlerde kardeşlik elini bu dava üzerinde birbirinize uzatmışsınız. Allah'ın Habibliyle sözünüzü yenilemek için toplanmışsınız. Bir daha fakir ve mazlumların hakkına sahip çıkacaksınız. Bir daha hak ve adalet yeryüzüne tesis edilmesi için toplanmışsınız. Allah ve Allah'ın Resulü ile sözünüzü yenilemişsiniz. Allah (cc) hepimizin mertebesini yükseltsin. Bizleri bu yolda hakkıyla yürütsün. Alemlerin Rabbi İslam ümmetini bir daha yüceltsin. "ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz'in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.