Batman Gercüş'te binlerce keklik doğaya bırakıldı

Batman Gercüş'te binlerce keklik doğaya bırakıldı

Batman Gercüş ilçesinde biyolojik dengeyi sağlama amacıyla doğaya binlerce keklik bırakıldı.

Batman'da Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Gercüş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı, birlikte organize ettiği yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya binlerce kınalı keklik bıraktı.

Doğaya bırakılan kekliklerin tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağladığını belirten Gercüş Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Öner, kekliklerin hem tarımsal açıdan hem keneler için önemli hayvanlar olduğunu söyledi.

Keklikler bölgede giderek azaldığı için doğaya bırakıldığını belirten Öner, "Bu keklikler süne mücadelesi ve doğal hayatı ve dengesini sağlamak amacı ile Gercüş'te doğaya salındı. Son 3 senede yaklaşık 4 bin keklik bu kapsamda Gercüş'te doğaya salınmıştır." dedi.

Son birkaç ay içerisinde merkez ve ilçelerde yaklaşık 2 bin kekliği doğayla buluşturduklarını aktaran Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri ise "Keklik; popülasyonlar çok azaldığı, kene ve süne ile mücadele amacıyla salınıyor. Biyolojik mücadele amacıyla da keklik salımı yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.