Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Okumak her derdin devasıdır”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Okumak her derdin devasıdır”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretlerinde bulunarak gerçekleşen öğretmen zümre toplantılarına katıldı.

İlk olarak Batman Lisesini ziyaret eden Kurtaran, okulda toplanan Almanca öğretmenler zümresi ve Edebiyat öğretmenleri zümresi toplantılarına katıldı. Kurtaran, Batman Lisesinin ardından GAP Ortaokuluna geçerek burada yapılan bilişim öğretmenler zümresi toplantısına katıldı. Kurtaran son olarak Gültepe Ortaokuluna geçerek burada toplanan Türkçe öğretmenleri zümresine katıldı.

Zümre toplantılarında öğretmenlere hitap eden Kurtaran, uzaktan eğitim sürecinde yapılacak çalışmaların öneminden söz edip yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

"Batman'ı kitap ve kütüphane konusunda bir marka haline getirdik"

Konuşmasında öğretmenlerden özellikle kitap okuma konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalar isteyen Kurtaran, "Okumak her derdin devasıdır, öncelikle kendimizi geliştirme adına çok kitap okumalıyız. Bu şekilde çok okuyarak iyi okuyan, münevver bireyler yetiştireceğiz. Çocuklarımızın kitapla buluşması içim büyük gayret sarf ettik. Bugüne kadar her okulumuzun kütüphanesi için yüzlerce kitap tedarik ettik. Okul kütüphanelerimizi zenginleştirerek, öğrencilerimizin kitaba çok rahat bir şekilde buluşmasını sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Batman'ı kitap ve kütüphane konusunda bir marka haline getirdik. Özellikle sizden isteğim öğrencilerimizi kütüphaneler ve kitaplarla buluşturmanızdır." dedi.  

"EBA destek noktaları ile EBA'ya ulaşmada sıkıntı yaşayan HER öğrenci ve velimizin yanında olacağız"

GAP Ortaokulunda Bilişim öğretmenler zümresi toplantısında konuşan Kurtaran, "Okullarımızda kuracağımız Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Noktaları ile yeni dönemde, imkânı olmayan öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın gayreti içinde olacağız. EBA Destek Noktaları ile EBA'ya ulaşmada sıkıntı yaşayan her öğrenci ve velimizin yanında olacağız. Bilişim araçlarının çocukların eğitiminde faydalı olacak şekilde kullanılmasına rehberlik etmemiz gerekiyor. EBA Destek Noktaları ve etkileşimli tahtaların en verimli şekilde kullanılması için özveriyle çalışacağınızı biliyorum." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler